ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Πράσινο» στο Χρηματιστήριο με οδηγό την Coca Colla

«Πράσινο» στο Χρηματιστήριο με οδηγό την Coca Colla

Κέρδη κατέγραψε ο γενικός δείκτης τιμών στο Χρηματιστήριο με οδηγό την υπεραπόδοση της μετοχής της Coca-Cola Hellenic.


Παρ’ όλα αυτά οι επενδυτές παρέμειναν επιφυλακτικοί ενόψει της κρίσιμης συνόδου κορυφής της ΕΕ την Πέμπτη και την Παρασκευή.

Συγκεκριμένα ο γενικός δείκτης κατέγραψε κέρδη 1,06% κλείνοντας στις 686,2 μονάδες με την μετοχή της Coca-Cola Hellenic να ενισχύεται 2,58% και την αξία των συναλλαγών σε χαμηλά επίπεδα.

Η μετοχή του ΟΤΕ κέρδισε 1,3% μετά από τις δηλώσεις του Σέρβου Πρωθυπουργού ότι η ελληνική εταιρία θα πουλήσει σύντομα στην κυβέρνηση το 20% που κατέχει στον σερβικό οργανισμό τηλεπικοινωνιών Telekom Srbija.

Oι τράπεζες κατέγραψαν οριακή άνοδο 0,26%.

"Οι δύο αυτές μετοχές που έχουν υψηλή συμμετοχή στον γενικό δείκτη κράτησαν σε θετικό έδαφος την αγορά, με τους επενδυτές να τηρούν έντονη στάση αναμονής ενόψει της συνόδου", είπε ο Τάκης Ζαμάνης επικεφαλής διαπραγμάτευσης στην Beta Χρηματιστηριακή.

"Αν και υπάρχει η προσδοκία για μείωση των επιτοκίων από την ΕΚΤ οι αγορές δεν επωφελούνται καθώς υπάρχει έντονη απαισιοδοξία ότι δεν θα υπάρξει κάποια σημαντική απόφαση από τους ηγέτες της ευρωζώνης για την ανάκτηση της αξιοπιστίας των αγορών", πρόσθεσε.

Απώλειες σημείωναν το απόγευμα της Τετάρτης τα κύρια ευρωπαϊκά χρηματιστήρια εν μέσω απαισιοδοξίας για την ανάληψη αποφασιστικής δράσης από τους ευρωπαίους ηγέτες στη σύνοδο κορυφής την Πέμπτη και την Παρασκευή για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους.

Στις 17:40 ώρα Ελλάδος, ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 υποχωρούσε 0,83%.