ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τζ. Όσμπορν: Σε καλύτερη θέση τώρα το ευρώ

Τζ. Όσμπορν: Σε καλύτερη θέση τώρα το ευρώ

Συγκρατημένη ικανοποίηση εξέφρασε ο βρετανός υπουργός Οικονομικών, Τζορτζ Όσμπορν, για τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής όσον αφορά την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους.

Σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του BBC, ο Όσμπορν εκτίμησε ότι η κατάσταση είναι καλύτερη τώρα, προειδοποιώντας ωστόσο ότι χρειάζεται πολύ δουλειά για τη σταθεροποίηση του ενιαίου νομίσματος.

«Τα πράγματα είναι καλύτερα από ό, τι ήταν» δήλωσε χαρακτηριστικά, όταν ερωτήθηκε για το εάν το ευρώ είναι ασφαλέστερο, μετά τη Σύνοδο.

Σε κάθε περίπτωση, ο Όσμπορν επανέλαβε τις θέσεις του Ντέιβιντ Κάμερον, ότι η Βρετανία είχε δίκιο που επέλεξε την εξαίρεσή της από το σχέδιο για τη δημοσιονομική ένωση, επισημαίνοντας ότι δεν ήταν προς το συμφέρον της.

«Νομίζω ότι τα πράγματα είναι καλύτερα από ό, τι ήταν επειδή τώρα θα συντονίσουν τις δημοσιονομικές πολιτικές τους με τον τρόπο που πιθανώς ήταν αναγκαίος. Είναι μια αναγκαία αλλά όχι επαρκής προϋπόθεση για να κάνουν το ευρώ να λειτουργήσει πιο αποτελεσματικά», σχολίασε όταν ερωτήθηκε για τις αποφάσεις της Συνόδου.

Ωστόσο, κάλεσε τους ηγέτες της ευρωζώνης να λύσουν τα τρέχοντα προβλήματά τους, δηλαδή να βρουν πόρους για να στηρίξουν το νόμισμα και να καταστήσουν όλη την Ευρώπη πιο ανταγωνιστική στην παγκόσμια οικονομία.