120 δόσεις: Προσοχή! Αυτές είναι οι αλλαγές που έρχονται

Ευδοκία Μύτιλη Ευδοκία Μύτιλη

120 δόσεις: Προσοχή! Αυτές είναι οι αλλαγές που έρχονται

«Ανάσα» για περισσότερους από 2 εκατ. φορολογούμενους που χρωστούν στην Εφορία έως 3.000 ευρώ - Μεγαλύτερος αριθμός δόσεων αλλά και μικρότερη μηνιαία δόση. 

Μόνο με το «κούρεμα» της ελάχιστης δόσης όσοι χρωστούν ποσά πάνω από 2.400 έως 3.000 ευρώ θα μπορούν να ρυθμίσουν τις οφειλές τους σε 120 μηνιαίες δόσεις ενώ όσοι έχουν αφήσει απλήρωτους φόρους από 200 έως 2.400 ευρώ θα έχουν τη δυνατότητα εξόφλησης των οφειλών τους σε 10 έως 120 δόσεις των 20 ευρώ η κάθε μία. Για τους μικροοφειλέτες, ο αριθμός των μηνιαίων δόσεων θα αυξηθεί σημαντικά καθώς σε κάθε περίπτωση η οφειλή θα διαιρείται με ελάχιστο ποσό δόσης 20 ευρώ αντί 30 ευρώ.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Επιπλέον, το σχέδιο που προωθεί το υπουργείο Οικονομικών προβλέπει μεταξύ άλλων:

  • Τη μείωση του επιτοκίου της ρύθμισης από 5% ετησίως που είναι σήμερα στο 3%. Υπενθυμίζεται πως έως σήμερα δεν επιβαρύνονται με επιτόκιο βασικές συνολικές οφειλές μέχρι 3.000 ευρώ εφόσον ο οφειλέτης είναι φυσικό πρόσωπο και το συνολικό εισόδημά του δεν υπερβαίνει τις 10.000 ευρώ.
  • Διεύρυνση της δυνατότητας και των κριτηρίων ρύθμισης οφειλών για τα νομικά πρόσωπα. Υπενθυμίζεται πως η προηγούμενη κυβέρνηση με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου είχε επεκτείνει τη ρύθμιση των 120 δόσεων για τις επιχειρήσεις με τζίρο έως 2 εκατ. ευρώ. Πλέον, εκκρεμεί η κύρωση της ΠΝΠ από τη Βουλή ενώ μέχρι σήμερα το μέτρο αυτό δεν έχει ενεργοποιηθεί.Με αυτόν τον τρόπο οι επιχειρήσεις μπορούν να ρυθμίσουν τις τρέχουσες οφειλές τους σε 24 δόσεις και σε έως 36 δόσεις τις έκτακτες οφειλές.

Διαβάστε επίσης:

Ανατροπή με τα αναδρομικά: Ποιοι και πότε θα πάρουν έως και 4.408 ευρώ

Φορολογικές δηλώσεις 2019: Αντίστροφα μετρά ο χρόνος - Καμία παράταση μετά τις 29 Ιουλίου

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

TOP ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved