Ιδιαίτερα επιτυχής η έκδοση του 7ετούς ομολόγου

Ευδοκία Μύτιλη Ευδοκία Μύτιλη

Ιδιαίτερα επιτυχής η έκδοση του 7ετούς ομολόγου

Ξεπέρασαν τα 13 δισ. ευρώ οι προσφορές για το επταετές ομόλογο, υπερκαλύπτοντας την έκδοση κατά 5 φορές - Το ελληνικό Δημόσιο έβαλε «ζεστό» χρήμα στα Ταμεία του 2,5 δισ. ευρώ.  

To επιτόκιο της έκδοσης διαμορφώθηκε στο 1,9% και το κουπόνι στο 1,875%. Αξίζει να σημειωθεί πως είναι το χαμηλότερο επιτόκιο και το χαμηλότερο κουπόνι που έχει πετύχει το ελληνικό Δημόσιο για ομόλογο αποτιμημένο σε ευρώ.

Οι προσφορές προήλθαν από 335 επενδυτές και χαρακτηρίστηκαν από μεγάλη γεωγραφική διασπορά. Ο μεγαλύτερος «αγοραστής» το Ηνωμένο Βασίλειο και με ένα ποσοστό 84% να κατανέμεται εκτός Ελλάδος. Με βάση τον τύπο των επενδυτών που συμμετείχαν, το 55% ήταν διαχειριστές ενεργητικού (asset manager), το 20% τράπεζες, το 10% hedge fund και το 9% ασφαλιστικά Ταμεία.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Υπενθυμίζεται ότι στην προηγούμενη έκδοση 7ετούς ομολόγου ύψους 3 δισ. ευρώ, τον Φεβρουάριο του 2018, το κουπόνι είχε απόδοση 3,375% στη λήξη, με τη συνολική απόδοσή του να είχε διαμορφωθεί στο 3,5%. Οι προσφορές είχαν ξεπεράσει τα 6 δισ. ευρώ από 210 επενδυτές, εκ των οποίων το 37,4% ήταν θεσμικοί επενδυτές, το 31,5% hedge funds και το 22,9% τράπεζες.

«Βασική προϋπόθεση για να επιστρέψει η ελληνική οικονομία στην κανονικότητα είναι η συστηματική, ποιοτική και με χαμηλό κόστος χρηματοδότηση της χώρας από τις διεθνείς αγορές» ανέφερε σε δήλωσή του ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, επ' αφορμή της χθεσινής εξόδου της χώρας στις αγορές.

Διαβάστε επίσης:

Συντάξεις Αυγούστου 2019: Δείτε αναλυτικά τις ημερομηνίες πληρωμής για όλα τα Ταμεία

Επίδομα παιδιού Α21: Πότε θα πληρωθεί η γ' δόση του 2019

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

TOP ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved