ΤΡΑΠΕΖΕΣ

Ζανιάς σε Δραγασάκη: Δεν έγινε ούτε ένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας

Ζανιάς σε Δραγασάκη: Δεν έγινε ούτε ένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας

Κανένα πλειστηριασμό δεν έχουν κάνει οι ελληνικές τράπεζες, σημείωσε την Τετάρτη (4/2) ο κ. Ζανιάς, πρόεδρος της ΕΕΤ στη συνάντησή του με τον κ. Δραγασάκη.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Εθνικής Τράπεζας και της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών (ΕΕΤ) Γιώργο Ζανιά.

Ο κ. Δραγασάκης, σύμφωνα με πληροφορίες ενημερώθηκε από τον κ. Ζανιά ότι οι τράπεζες δεν πραγματοποίησαν κανένα πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας, παρά την ύπαρξη νομοθετικού κενού στο ζήτημα αυτό. Ενημερώθηκε επίσης για την επιτυχημένη υπερκάλυψη της σημερινής δημοπρασίας εντόκων γραμματίων εξάμηνης διάρκειας, ενώ συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τις άμεσες ξένες επενδύσεις στη χώρα μας.

Για το θέμα των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας υπενθυμίζεται ότι με δήλωσή του ο υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού Γιώργος Σταθάκης ανέφερε ότι «Η κυβέρνηση προτίθεται άμεσα να νομοθετήσει την παράταση της προθεσμίας του νόμου αναφορικά με την προστασία της πρώτης κατοικίας. Αποτελεί πρώτη προτεραιότητα η δημιουργία ενός συνολικού πλαισίου διαχείρισης των “κόκκινων” στεγαστικών και επιχειρηματικών δανείων».