Εθνική Τράπεζα: Στα 2,90% η απόδοση για το τριετές ομόλογο ύψους 750 εκατ. ευρώ

Newsbomb

Εθνική Τράπεζα: Στα 2,90% η απόδοση για το τριετές ομόλογο ύψους 750 εκατ. ευρώ

Την ολοκλήρωση της πρώτης συναλλαγής ελληνικών καλυμμένων ομολόγων από το 2009, και ελληνικής τράπεζας από το 2014 στις διεθνείς χρηματαγορές, ανακοίνωσε σήμερα και επίσημα η Εθνική Τράπεζα, εκδίδοντας ένα τριετές καλυμμένο ομόλογο, ύψους 750 εκατομμυρίων ευρώ, με απόδοση 2,90%.

Η έκδοση ακολούθησε έπειτα από τέσσερις ημέρες συναντήσεων με θεσμικούς επενδυτές στο Λονδίνο, την Φρανκφούρτη, το Μόναχο, το Μιλάνο και την Αθήνα.

Το ομόλογο προσέλκυσε το ενδιαφέρον περισσότερων από 110 θεσμικών επενδυτών, με τη ζήτηση να φτάνει στα 2 δισ. ευρώ.

Το μεγαλύτερο μέρος της συναλλαγής κατανεμήθηκε σε επενδυτές από το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία (46%), το 15% σε επενδυτές από τη Γερμανία, την Αυστρία και την Ελβετία, το 14% σε επενδυτές από την Ιταλία, το 14% στην Ελλάδα, ένα 6% σε επενδυτές από την Σκανδιναβία και ένα 5% σε επενδυτές από άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Το 56% της συναλλαγής κατανεμήθηκε σε διαχειριστές κεφαλαίων, το 17% σε τράπεζες και ιδιωτική πελατεία τους, το 14% σε hedge funds, το 11% σε κεντρικές τράπεζες και υπερεθνικούς οργανισμούς και το υπόλοιπο 2% σε άλλους τύπους επενδυτών.

Η UBS ενήργησε ως σύμβουλος της έκδοσης, ενώ οι Bank of America Merrill Lynch, Deutsche Bank, Goldman Sachs, HSBC, NatWestMarkets and UBS ενήργησαν από κοινού ως κύριοι ανάδοχοι και συνδιοργανωτές της έκδοσης. Η Commerzbank και η ΕΤΕ ενήργησαν ως ανάδοχοι.

Η Orrick, Herrington & Sutcliffe και Δρακόπουλος & Βασσαλάκης ενήργησαν ως νομικοί σύμβουλοι της Εθνικής Τράπεζας.

Η συναλλαγή εντάσσεται στις στρατηγικές πρωτοβουλίες της Εθνικής Τράπεζας, με στόχο την επανεδραίωση της παρουσίας της στις διεθνείς αγορές, επιταχύνοντας παράλληλα την αποδέσμευσή της από τον ELA και βελτιώνοντας τη συνολική χρηματοδοτική της δομή.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ό,τι συμβαίνει, σκάει και στο Instagram! Ακολούθησέ μας!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

TOP ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved