Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έστριψε δια του... Eurogroup η Μέρκελ για το ελληνικό αίτημα (video)

Θωμάς Μόσχος Θωμάς Μόσχος

«Μας απασχόλησε το θέμα της Ελλάδας στη συνάντησή μας», δήλωσε η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα, Παρασκευή (20/02/2015) με τον Γάλλο Πρόεδρο, Φρανσουά Ολάντ στο Παρίσι.

Η κ. Μέρκελ ήταν εξαιρετικά φειδωλή στις αναφορές της στο ελληνικό αίτημα για παράταση της δανειακής σύμβασης, λέγοντας ότι «χρειάζονται σημαντικές βελτιώσεις στην ουσία των διαβουλεύσεων στο σημερινό Eurogroup».

Στις επίμονες ερωτήσεις των δημοσιογράφων, η Γερμανίδα καγκελάριος αρνήθηκε δώσει μια ουσιαστική απάντηση και αρκέστηκε να πει ότι «ο ελληνικός λαός έχει κάνει πολλές θυσίες για να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη, ωστόσο οι Ευρωπαίοι πρέπει να κατανοήσουν τι σημαίνει η πρόταση της Ελλάδας για παράταση της σύμβασης».

«Δεν γνωρίζω πολλά για την ελληνική μυθολογία και δεν μπορώ να επεκταθώ σε αυτό», δήλωσε η κ. Μέρκελ, ερωτηθείσα για τον προκλητικό χαρακτηρισμό «Δούρειος Ίππος», που χρησιμοποίησε το γερμανικό ΥΠΟΙΚ, για να περιγράψει το ελληνικό αίτημα παράτασης της δανεικής σύμβασης.

Τέλος, σε ερώτηση για το δημοσίευμα του Spiegel που ανέφερε ότι η ΕΚΤ ετοιμάζεται για πιθανό Grexit, η κ. Μέρκελ απάντησε ότι όλοι εργάζονται και επιθυμούν την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη.

Ολάντ: Να γίνει σεβαστή η ψήφος των Ελλήνων

«Έχουν υπάρξει πολλές συζητήσεις για την Ελλάδα και πρέπει να βρούμε λύση για το ελληνικό ζήτημα», τόνισε, από την πλευρά του, ο Γάλλος Πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ.

Παράλληλα, ο κ. Ολάντ ζήτησε «να γίνει σεβαστεί η ψήφος των Ελλήνων, αλλά και να τηρηθούν οι δεσμεύσεις της Ελλάδας».

Συγκεκριμένα, ο Γάλλος πρόεδρος ανάφερε ότι «έχουμε την ευθύνη ώστε να εφαρμοστούν οι συμφωνίες, όπως επίσης και να εισακουστεί η ψήφος του ελληνικού λαού».

Μάλιστα, ο κ. Ολάντ τόνισε πως η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στην Ευρωζώνη, ενώ υποστήριξε πως «πρέπει να κάνουμε το παν, τόσο εμείς, όσο και η ελληνική κυβέρνηση για τη μέγιστη συνοχή στην Ευρωζώνη».