Άνοιξε η πλατφόρμα για την ηλεκτρονική υποβολή Μηχανογραφικών Δελτίων

Χρήσιμες συμβουλές για τη συμπλήρωση του μχηανογραφικού και πώς να αποφύγετε τις παγίδες

Άνοιξε η πλατφόρμα για την ηλεκτρονική υποβολή Μηχανογραφικών Δελτίων
SOTIRIS_DIMITROPOULOS
2'

Άνοιξε σήμερα, Τρίτη 9 Ιουλίου, η πλατφόρμα για τους υποψηφίους των πανελλαδικών προκειμένου να υποβάλλουν το μηχανογραφικό τους για την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευσης.

Πώς θα δουν οι υποψήφιοι τα αποτελέσματα

Ήδη, οι υποψήφιοι έχουν προμηθευτοί τους προσωπικούς κωδικούς.

Συγκεκριμένα, θα «μπουν» εδώ και θα επιλέγουν το Μηχανογραφικό Δελτίο (Μ.Δ.) για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ή/και το Παράλληλο Μηχανογραφικό Δελτίο (Π.Μ.Δ.) για εισαγωγή στα Δημόσια ΙΕΚ (ΣΑΕΚ πλέον).

Να σημειωθεί πως οι υποψήφιοι πριν την οριστική υποβολή του μηχανογραφικού δελτίου θα έχουν τη δυνατότητα της προσωρινής αποθήκευσης.

Κατά τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού, οι υποψήφιοι θα βλέπουν και θα μπορούν να επιλέξουν τα τμήματα εκείνα για τα οποία ο μέσος όρος των βαθμολογικών επιδόσεων τους είναι ίσος ή μεγαλύτερος από την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής (Ε.Β.Ε.) κάθε τμήματος, συνυπολογιζόμενης, όπου απαιτείται, και της Ε.Β.Ε. του ειδικού μαθήματος ή των πρακτικών δοκιμασιών (αγωνίσματα για ΤΕΦΑΑ).

Όσοι υποψήφιοι δεν πρόλαβαν να αποκτήσουν password, μπορούν να απευθύνονται στο Λύκειό τους, είτε τις προγραμματισμένες ημέρες εφημερίας είτε τις δύο (2) επιπλέον ημέρες που θα λειτουργήσουν τα Λύκεια εντός Ιουλίου. Όσοι υποψήφιοι δεν θυμούνται το password που ήδη είχαν αποκτήσει στο σχολείο τους, μπορούν είτε να απευθύνονται στο Λύκειο, είτε εναλλακτικά και εφόσον είχαν δηλώσει προσωπικό mail (κατά την απόκτηση του password), να ορίσουν νέο password μέσα από την εφαρμογή του Μ.Δ. με την επιλογή «Ξέχασα τον Κωδικό Ασφαλείας», χωρίς να μεταβούν στη σχολική μονάδα.

Χρήσιμες συμβουλές

Η πρώτη και βασική συμβουλή για τη συμπλήρωση του Μηχανογραφικού είναι να γίνει εκτενής έρευνα από τους υποψηφίους για τις σχολές και τα προγράμματα σπουδών που τους ενδιαφέρουν.

Η έρευνα αυτή πρέπει να περιλαμβάνει τα μαθήματα, τις απαιτήσεις και τις επαγγελματικές προοπτικές κάθε σχολής ή τμήματος. Όπως σημειώνουν οι ειδικοί, «αυτό θα τους βοηθήσει από τη μία να προετοιμαστούν καλύτερα για τις απαιτήσεις της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης και από την άλλη να εξασφαλίσουν την εναρμόνιση των επιλογών τους με τους ακαδημαϊκούς στόχους τους».

Οι υποψήφιοι, όμως, θα πρέπει να διατηρήσουν μια ευέλικτη στάση και να είναι ανοιχτοί σε εναλλακτικές επιλογές σπουδών, ώστε να έχουν περισσότερες πιθανότητες επιτυχίας.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή