ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Αλεξανδρούπολη: 200.000 ευρώ για προκάτ λύκειο στις Φέρες

Αλεξανδρούπολη: 200.000 ευρώ για προκάτ λύκειο στις Φέρες

Τη σύναψη σύμβασης συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας ΑΜΘ με το Δήμο Αλεξανδρούπολης για την υλοποίηση του έργου «Προμήθεια αιθουσών Ελαφράς Λυόμενης Προκατασκευής για το Λύκειο Φερών», ενέκρινε το περιφερειακό συμβούλιο Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, κατά τη συνεδρίαση του το βράδυ της Τετάρτης.

Η αναγκαιότητα ένταξης του νέου αυτού έργου είναι άμεση προκειμένου να υλοποιηθεί μέσω σύναψης προγραμματικής σύμβασης του άρθρου 100 του Ν.3852/2010 μεταξύ ΠΑΜΘ και Δήμου Αλεξανδρούπολης κατά την οποία η Περιφέρεια θα είναι ο φορέας χρηματοδότησης και ο Δήμος ο φορέας υλοποίησης, όπως αναφέρει ο Χρόνος Κομοτηνής.

Με την υλοποίηση της παραπάνω προμήθειας των αιθουσών, με προϋπολογισμό 200.000 ευρώ, θα δημιουργηθούν σχολικές υποδομές για την εξασφάλιση, προσωρινά, κατάλληλων εκπαιδευτικών συνθηκών για τους μαθητές του λυκείου Φερών, μετά από την ακαταλληλότητα στέγασής τους στο υφιστάμενο κτήριο. «Αποφασίσαμε να περιορίσουμε το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στην περιοχή των Φερών όπου κρίθηκε ακατάλληλο το λύκειο για τη στέγαση των μαθητών. «Έτσι δημιουργούμε μία μεταβατική περίοδο με σχολικές αίθουσες ελαφρά προκατασκευής», ανέφερε ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Όπως έκανε επίσης γνωστό θα αναζητηθεί μία μόνιμη λύση και στόχος είναι να κατασκευαστεί ένα σχολείο που θα καλύψει τις ανάγκες των μαθητών στις Φέρες για τις επόμενες δεκαετίες.