ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Στο στόχαστρο τα αυθαίρετα στη νήσο Χρυσή στη Κρήτη

Στο στόχαστρο τα αυθαίρετα στη νήσο Χρυσή στη Κρήτη

«Προσωπικό στοίχημα» χαρακτήρισε ο γ.γ Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης Γιώργος Δεικτάκης, το θέμα της αποτροπής των αυθαιρεσιών στη νήσο Χρυσή του δήμου Ιεράπετρας.

Σε δηλώσεις του ο κ. Δεικτάκης τόνισε, ότι όταν επισκέφθηκε το νησί και διαπίστωσε τις αυθαιρεσίες που υπάρχουν, αποφάσισε ότι πρέπει, πάση θυσία, να διατηρηθεί αυτό το κόσμημα της Μεσογείου και να αξιοποιηθεί προς όφελος τόσο των Ιεραπετριτών όσο και του δήμου. Πρόσθεσε, δε, ότι συζήτησε το θέμα με τις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου Ιεράπετρας και αποφασίστηκε να εκδοθεί ένας κανονισμός λειτουργίας που θα αφορά το νησί.

«Προς το παρόν» ανέφερε ο γγ Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης «παρότι έχουν γίνει οι προτάσεις από την πλευρά μας και από την πλευρά των αρμοδίων υπηρεσιών, ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί η λειτουργία αυτού του κανονισμού», σύμφωνα με το aftodiikisi.gr.

Ο κ. Δεικτάκης δήλωσε ότι τις επόμενες ημέρες προτίθεται να μεταβεί και πάλι στην Ιεράπετρα, όπου σε συνεργασία με τις υπηρεσίες του δήμου θα δημιουργήσουν μία επιτροπή, η οποία θα κρίνει τις ενέργειες και τις παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν ώστε να αποτραπεί η καταστροφή των κέδρων και της πανίδας. Τέλος, ο γγ Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης απαντώντας σε σχετική ερώτηση, δήλωσε ότι θα κατεδαφιστούν όλα τα αυθαίρετα στο νησί.