ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Μέχρι τις 15 Μαΐου οι διορθώσεις για το χαράτσι

Μέχρι τις 15 Μαΐου οι διορθώσεις για το χαράτσι

Περιθώριο έως τις 15 Μαΐου θα έχουν οι φορολογούμενοι προκειμένου να προχωρήσουν σε διορθώσεις στοιχείων ακινήτων στους οικείους δήμους, ώστε να αποφύγουν να επιβαρυνθούν με αυξημένο Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ακινήτων (ΕΕΤΑ).

Για να μην προκύψουν επιβαρύνσεις από λάθος υπολογισμούς του ΕΕΤΑ, οι ιδιοκτήτες θα έχουν προθεσμία έως και τις 15 Μαΐου για τη διόρθωση τυχόν λαθών στα στοιχεία της επιφάνειας, της τιμής ζώνης και της παλαιότητας του ηλεκτροδοτούμενου ακινήτου. Οι διορθώσεις στοιχείων θα γίνονται στον αρμόδιο τμήμα του δήμου υποβάλλοντας σχετική αίτηση, αλλιώς θα θεωρείται ότι αποδέχονται τα στοιχεία ως ακριβή.

Οι δήμοι της χώρας θα ελέγχουν αν στις καταστάσεις που αποστέλλονται στο Διαχειριστή του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ) περιλαμβάνονται τα τετραγωνικά μέτρα του ακινήτου και αν αποτυπώνονται οι ορθές τιμές ζώνης, όπως ισχύουν για τον υπολογισμό της αντικειμενικής αξίας ακινήτων και, σε περίπτωση λάθους, θα προβαίνουν σε διόρθωσή τους, με την αποστολή των νέων στοιχείων μέχρι την 31η Μαΐου 2013.