ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Νέο κτήριο για το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο

Νέο κτήριο για το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρού εντάσσεται στο ΠΕΠ Αττικής η κατασκευή του Νέου Κτηρίου του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Το έργο θα γίνει στην Πεντέλη, έχει συνολικό εμβαδό 2.510,97 τ.μ και ο προϋπολογισμός του ανέρχεται στα 5,7 εκ. € και αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2015.

Με αφορμή την υπογραφή της ένταξης, ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, δήλωσε: «Συνεχίζουμε να στηρίζουμε τις υποδομές των ερευνητικών κέντρων και ινστιτούτων της Αττικής. Εντάσσουμε σήμερα ένα έργο που αναβαθμίζει το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και ενισχύει την προσπάθεια για την αντισεισμική θωράκιση της χώρας».

Η ανέγερση του νέου σύγχρονου κτηρίου θα αναβαθμίσει το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και θα διασφαλίσει την απρόσκοπτη λειτουργία των Εθνικών Δικτύων (του Εθνικού Δικτύου Σεισμογράφων κλπ.), ώστε το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο να ανταποκρίνεται όλο και καλύτερα στην υψηλή σεισμική δραστηριότητα της χώρας μας, την υψηλότερη της Ευρώπης.

ΠΗΓΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ