Γ. Πανούσης-Ρένα Δούρου: Aνάγκη δημιουργίας κέντρου επιχειρήσεων στην Αττική

Newsroom Newsroom

Γ. Πανούσης-Ρένα Δούρου: Aνάγκη δημιουργίας κέντρου επιχειρήσεων στην Αττική

Η πολιτική προστασία και η ανάγκη δημιουργίας κέντρου επιχειρήσεων Περιφέρειας Αττικής σε συνεργασία με το Υπουργείο, αλλά και το ζήτημα της οδικής ασφάλειας, ήταν τα κεντρικά θέματα της προγραμματισμένης συνάντησης εργασίας του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης Γιάννη Πανούση με την Περιφερειάρχη Αττικής κα Ρένα Δούρου, η οποία συνοδευόταν από τους Αντιπεριφερειάρχες κα Ερμίνα Κυπριανίδου και κ. Γιάννη Βασιλείου.

Η συνάντηση διεξήχθη σε άριστο κλίμα. Για το ζήτημα της οδικής ασφάλειας επισημάνθηκε ότι η έμφαση πρέπει να δοθεί στην πρόληψη, στην ευαισθητοποίηση και στην εκπαίδευση μαθητών, οδηγών και όλων των πολιτών, καθώς το κοινωνικό δικαίωμα της ασφαλούς μετακίνησης είναι αδιαπραγμάτευτο.

Παράλληλα, συμφωνήθηκε σε συνεργασία Υπουργείου – Περιφέρειας να εντοπιστούν τα επικίνδυνα σημεία στο οδικό δίκτυο Αττικής, προκειμένου να υπάρχει αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση προς αποτροπή τροχαίων ατυχημάτων.

Η Περιφερειάρχης έθεσε επίσης το ζήτημα φύλαξης του ΧΥΤΑ Φυλής, υπογραμμίζοντας ότι πρόκειται για ένα κρίσιμο θέμα που αφορά στη δημόσια υγεία και στην ανθρώπινη ζωή, ζητώντας από τις Υπηρεσίες του Υπουργείου να αντιμετωπίσουν τόσο το θέμα της καταπολέμησης των κυκλωμάτων παρανομίας, που βασίζονται στην κλοπή υλικών από τη χωματερή, όσο και σε αυτό το ζήτημα της περιφρούρησης του χώρου. Ο Υπουργός δεσμεύτηκε να διερευνήσει τη δυνατότητα κοινής συντεταγμένης δράσης της ΕΛ.ΑΣ., της Περιφέρειας και των Δήμων προς την κατεύθυνση αυτή.

Τέλος, ο κ. Πανούσης πρότεινε τη σύναψη μιας προγραμματικής συμφωνίας ανάμεσα στην Περιφέρεια και στο Υπουργείο, αναθέτοντας μάλιστα την εκπόνηση του σχεδίου στο Κέντρο Μελετών Ασφάλειας, που λειτουργεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
DPG NETWORK
ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2020 Newsbomb.gr - All rights reserved