ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Έκτακτη συνεδρίαση των δημάρχων για το μεταναστευτικό

Έκτακτη συνεδρίαση των δημάρχων για το μεταναστευτικό

Με την αναπληρώτρια υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής να δίνει το «παρών», συνεδριάζει εκτάκτως στις 10 το πρωί της Πέμπτης (16/04) το Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) με κύριο θέμα την αντιμετώπιση των προβλημάτων από το νέο κύμα μεταναστευτικών ροών.

Οι δήμαρχοι της χώρας θα συναντηθούν για να συζητήσουν το θέμα που έχει προκύψει από τη μεγάλη εισροή μεταναστών στην Ελλάδα το τελευταίο διάστημα.

Όπως εκτίμησε η αναπληρώτρια υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Τασία Χριστοδουλοπούλου, η οποία θα είναι παρούσα στη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ, εντός του 2015 η Ελλάδα θα υποδεχθεί περίπου 100.000 πρόσφυγες, την ώρα που η κυβέρνηση επεξεργάζεται σχέδιο με ορίζοντα τον Ιούνιο για τη δημιουργία των απαραίτητων δομών φιλοξενίας σε συνεργασία με τους δήμους και την περιφέρεια Αττικής.

Σύμφωνα με το σχέδιο αυτό, θα δημιουργηθούν στρατόπεδα και καταυλισμοί στα νησιά υποδοχής, όπου θα καταγράφονται τα στοιχεία των φιλοξενούμενων.

Στη συνέχεια, θα δημιουργηθούν και μόνιμοι χώροι φιλοξενίας και θα καταρτισθεί σχέδιο για τις μεγάλες πόλεις, όπου αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν οι απαραίτητες υποδομές.