ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Πατούλης: Συνάντηση με Αβραμόπουλο και Ευρωβουλευτές στο Στρασβούργο

Πατούλης: Συνάντηση με Αβραμόπουλο και Ευρωβουλευτές στο Στρασβούργο

Για τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Δήμοι , ιδιαίτερα οι νησιωτικοί , εξαιτίας των αυξημένων μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών, ενημερώθηκε οΕπίτροπος Μετανάστευσης Δημήτρης Αβραμόπουλος από τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ Γιώργο Πατούλη.

Συγκεκριμένα, κατά την συνάντησή του στο Στρασβούργο, τονίστηκε η ανάγκη έκτακτης χρηματοδότησης των Δήμων από ευρωπαϊκούς πόρους για να αντιμετωπίσουν τις αυξημένες ανάγκες για τη φροντίδα των μεταναστών και των προσφύγων, αλλά και οι πολιτικές που επεξεργάζεται η ΕΕ για το θέμα αυτό.

Ο κ. Πατούλης κάλεσε μάλιστα τον κ. Αβραμόπουλο να παραστεί στις εργασίες του συνεδρίου της ΚΕΔΕ , στις 7 Μαΐου στη Χαλκιδική και να παρουσιάσει τις θέσεις και τις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το μεταναστευτικό.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΚΕΔΕ, «ο κ. Αβραμόπουλος μετέφερε στον πρόεδρο της ΚΕΔΕ Γιώργο Πατούλη ότι η ευρωπαϊκή πολιτική για το μεταναστευτικό, εφαρμόζεται από τις κυβερνήσεις των χωρών - μελών καθώς και ότι στην περίπτωση της Ελλάδας αποδεικνύεται πως είναι καθοριστική η συμμετοχή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην αντιμετώπισή του συγκεκριμένου ζητήματος».

Συνάντηση με Ευρωβουλευτές

Ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε Γιώργος Πατούλης, σε συνέχεια της συνάντησής του με τον Επίτροπο Μετανάστευσης Δημήτρη Αβραμόπουλο, είχε σειρά επαφών με Έλληνες Ευρωβουλευτές στο Στρασβούργο με τους οποίους, μεταξύ άλλων, συζήτησε καίρια ζητήματα για το μέλλον της αυτοδιοίκησης αλλά και της χώρας εν γένει, όπως, επίσης, την έναρξη μίας συνεργασίας ανάμεσα στους Έλληνες Ευρωβουλευτές με το Γραφείο της Κ.Ε.Δ.Ε στις Βρυξέλλες.

«Να βρούμε διέξοδο στο αδιέξοδο της χώρας» ζήτησε ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε Γ. Πατούλης, από τους Έλληνες Ευρωβουλευτές σε επαφές του στο Στρασβούργο

Στις επαφές του Γ. Πατούλη με τους Έλληνες Ευρωβουλευτές Μανώλη Γλέζο (ΣΥΡΙΖΑ), Γιώργο Κύρτσο (ΝΔ), Μανώλη Κεφαλογιάννη (ΝΔ), Μίλτο Κύρκο (Το Ποτάμι), Νότη Μαριά (ΑΝΕΛ), Σωτήρη Ζαριανόπουλο (ΚΚΕ), Κώστα Χρυσόγονο (ΣΥΡΙΖΑ), Θεόδωρο Ζαγοράκη (ΝΔ), Εύα Καϊλή (Ελιά), Μαρία Σπυράκη (ΝΔ) εξετάστηκαν το μεταναστευτικό ζήτημα, τα αποθεματικά των Δήμων και της Κ.Ε.Δ.Ε, η διαχείριση των απορριμμάτων στην Ευρώπη όπως και το κλίμα από μέρους των Ευρωπαίων αξιωματούχων στο ελληνικό ζήτημα.

Επίσης, εξετάστηκαν οι δυνατότητες που υπάρχουν μέσα από την ένωση όλων των δυνάμεων για να απορροφηθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι ευρωπαϊκοί πόροι προς όφελος της αυτοδιοίκησης και της χώρας.

«Περισσότερο από ποτέ άλλοτε, σήμερα επιβάλλεται, μέσα από τον συντονισμό, την οργάνωση και την ένωση όλων των δυνάμεων, να μπορέσουμε να βρούμε διέξοδο στα αδιέξοδα της χώρας. Η αυτοδιοίκηση πρέπει να βρει όλες εκείνες τις δυνάμεις που μπορούν να συμβάλλουν ώστε να οδηγηθούμε, τόσο σε τοπικό όσο και σε εθνικό επίπεδο, στην ανάπτυξη» δήλωσε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ.

Σχετικές ειδήσεις