ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Καιρός-Δήμος Πεντέλης: Προτάσεις για την αντιμετώπιση των χιονοπτώσεων

Καιρός-Δήμος Πεντέλης: Προτάσεις  για την αντιμετώπιση των χιονοπτώσεων

Ο δήμαρχος Πεντέλης, Δημήτρης Στεργίου-Καψάλης με επιστολή, η οποία κοινοποιήθηκε στα αρμόδια υπουργεία και φορείς αλλά και στους προέδρους ΚΕΔΕ και ΠΕΔΑ, θέτει μια σειρά από προτάσεις για την αντιμετώπιση των χιονοπτώσεων.

Συγκεκριμένα:

Να υπάρξει αρμόδια Δ/νση Πολιτικής Προστασίας στα οργανογράμματα όλων των Δήμων με ανάλογη στελέχωση και εξοπλισμό.
Να δοθούν αρμοδιότητες και ευθύνες πλήρους αντιμετώπισης προβλημάτων Πολιτικής Προστασίας από τους Δήμους με ενίσχυση τους με τις αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους και τα ανάλογα κονδύλια τα οποία τώρα είναι προσανατολισμένα σε αυτούς που λένε και όχι σε αυτούς που κάνουν.
Να στηριχθεί ο εθελοντισμός που λειτουργεί «εν πολλοίς» κατά τύχη και όχι συγκροτημένα με εκπαίδευση, εξοπλισμό, αποστολή και έλεγχο.
Να προωθηθεί η προμήθεια του αναγκαίου κατά θεομηνία εξοπλισμού σε επίπεδο Δήμου (τροχαίου και μηχανολογικού).
Να θεσμοθετηθεί το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο (Σ.Τ.Ο.) πολιτικής προστασίας, ως το κυρίαρχο ενεργό όργανο σε επίπεδο Δήμου κατανομής αποστολών, ελέγχου και υλοποίησης, στο οποίο να μπορούν να τίθενται υπό Διοίκηση για περιορισμένο χρόνο, αποστολή και επιχειρησιακό έργο σε τοπικό επίπεδο υπηρεσίες του Κράτους.
Να προωθηθεί η ύπαρξη και εφαρμογή σχεδίασης κατά Δήμο η οποία να προβλέπει να προλαμβάνει και να εξασφαλίζει την επιτυχή αντιμετώπιση των προβλημάτων Πολιτικής Προστασίας για την ζώνη ευθύνης του κάθε Δήμου.
Να συσταθούν κατά Δήμο Κέντρα Επιχειρήσεων (ΚΕΠΙΧ) τα οποία και να εξοπλιστούν με κατάλληλα μέσα επικοινωνίας για να μπορούν να διευθύνουν τις επιχειρήσεις Πολιτικής Προστασίας σε τοπικό επίπεδο πάνω σε υφιστάμενη σχεδίαση.

Σχετικές ειδήσεις