ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Με καταμετρημένο το 90% προηγείται ο Ανδρουλάκης - Δεύτερος ο Παπανδρέου

Στην τελική ευθεία οι εκλογές του Κινήματος Αλλαγής
Στην τελική ευθεία οι εκλογές του Κινήματος Αλλαγής
Intimenews

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Όλες οι εξελίξεις λίγο πριν τα τελικά αποτελέσματα στις εσωκομματικές εκλογές του Κινήματος Αλλαγής

Με το 90% των ψήφων να έχει καταμετρηθεί, το αποτέλεσμα στον πρώτο γύρο των εσωκομματικών εκλογών για την ηγεσία στο ΚΙΝΑΛ είναι πλέον σχεδόν τελικό. Η σειρά κατάταξης δεν άλλαξε: Ο Νίκος Ανδρουλάκης είναι πρώτος με 37,11%, ο Γιώργος Παπανδρέου δεύτερος με 27,6% και τρίτος ο Ανδρέας Λοβέρδος με 26,6%. Οι κ.κ. Χρηστίδης, Καστανίδης, Γερουλάνος συγκέντρωσαν περί το 3%.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης κυριάρχησε στη νότια Ελλάδα -συμπεριλαμβανομένης της Κρήτης-, πρώτευσε στη βόρεια και στην κεντρική Ελλάδα.

Ο Γιώργος Παπανδρέου πρώτευσε στη δυτική Ελλάδα. Στην Αττική πλειοψήφησε ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Οι κάλπες έκλεισαν λίγο μετά τις 8 το βράδυ, ενώ με απόφαση της ΕΔΕΚΑΠ, η ψηφοφορία παρατάθηκε σε ορισμένα εκλογικά τμήματα στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη κι άλλες μεγάλες πόλεις καθώς ήταν μεγάλες οι ουρές όσων ήθελαν να ψηφίσουν και δεν ήταν δυνατόν να αποκλειστούν από τη ψηφοφορία.

Σύμφωνα με τις τελικές εκτιμήσεις η συμμετοχή έφτασε περίπου σε 276.000 άτομα, υπερβαίνοντας κατά πολύ τα 212.000 άτομα που συμμετείχαν στην προηγούμενη εκλογική διαδικασία του 2017.

Υπενθυμίζεται ότι το μεσημέρι της Κυριακής, ο Γιώργος Παπανδρέου είχε ζητήσει πρώτος από αρμόδια Επιτροπή ( ΕΔΕΚΑΠ) να δοθεί παράταση στην ψηφοφορία στις εσωκομματικές εκλογές του Κινήματος Αλλαγής, πρόταση που βρήκε τις πλευρές Ανδρουλάκη και Λοβέρδου θετικές. Οι εικόνες έξω από τα περισσότερα εκλογικά κέντρα που στήθηκαν σε όλη την επικράτεια ήταν ενδεικτικές με τις ουρές των πολιτών να περιμένουν να ψηφίσουν τον επόμενο πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής.

«Εύχομαι ανάταση στη δημοκρατική παράταξη μετά τις 12 Δεκεμβρίου», δήλωσε ο υποψήφιος για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, Χάρης Καστανίδης, έξω από το εκλογικό κέντρο, στη συμβολή των οδών 25ης Μαρτίου και Βασ. Όλγας, στη Θεσσαλονίκη, όπου γύρω στις 11.30 το πρωί, ο πρώην υπουργός επί κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, προσήλθε για να ψηφίσει. Στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων, στην Ακαδημίας, ψήφισε λίγο μετά τις 11 το πρωί της Κυριακής, ο υποψήφιος για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ, Παύλος Γερουλάνος. Στο παλαιό δημαρχείο Ταύρου στην Πειραιώς έφτασε λίγο πριν τις 11 το πρωί για να ψηφίσει, ο υποψήφιος για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ, Γιώργος Παπανδρέου. Στο Δημοτικό Αθλητικό και Πνευματικό Κέντρο Ηρακλείου Κρήτης, ψήφισε ο υποψήφιος για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης. Στο κτήριο του δημαρχείου Αθηνών επί της Λιοσίων ψήφισε ο υποψήφιος για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ, Παύλος Χρηστίδης. Ο Ανδρέας Λοβέρδος, προσήλθε λίγο μετά τις 08:00 σε εκλογικό τμήμα της Μεταμόρφωσης ώστε να ψηφίσει για τις εκλογές του ΚΙΝΑΛ.

Το Newsbomb.gr βρέθηκε από νωρίς το πρωί στα εκλογικά κέντρα και σας μεταφέρει τον παλμό της εκλογικής διαδικασίας.

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Όλες οι εξελίξεις λίγο πριν τα τελικά αποτελέσματα