ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλευτής ΑΝΕΛ: Η κυβέρνηση έδωσε στα Wikileaks το διάλογο Τόμσεν-Βελκουλέσκου

Βουλευτής ΑΝΕΛ: Η κυβέρνηση έδωσε στα Wikileaks το διάλογο Τόμσεν-Βελκουλέσκου

Η δήλωσή του προκάλεσε αίσθηση και αναμένετε αντίδραση και από την άλλη άκρη του Ατλαντικού

Ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος «ομολόγησε» τη διαρροή από το Μαξίμου - Τα... γύρισε αργότερα - Ακόμη ένα γλωσσικό ολίσθημα από την κυβέρνηση;

Πριν από μερικές ημέρες το Newsbomb.gr είχε επισημάνει τη δυσφορία του ΔΝΤ απέναντι στην ελληνική κυβέρνηση. Πληροφορίες από την Ουάσινγκτον έκαναν λόγο μάλιστα για προσωπική δυσφορία της Κριστίν Λαγκάρντ για τον Αλέξη Τσίπρα μιας και εκείνη το θεωρούσε υπεύθυνο για τη διαρροή του διαλόγου Τόμσεν – Βελκουλέσκου.

Υπενθυμίζεται ότι τα wikileaks δημοσίευσαν διαλόγους των δύο στελεχών αναφορικά με την πορεία της ελληνικής διαπραγμάτευσης, με το ΔΝΤ να αφήνει αιχμές πως η παρακολούθηση έγινε από τις ελληνικές αρχές.

Από την πλευρά της η ελληνική κυβέρνηση ουδέποτε διέψευσε ότι υπέκλεψε τις συνομιλίες, ωστόσο ουδέποτε υπήρξε ωμή παραδοχή.

Ωστόσο, σήμερα 5 Μαΐου, ο βουλευτής του ΑΝΕΛ Θανάσης Παπαχριστόπουλος παραδέχτηκε στη Βουλή ότι η διαρροή προήλθε από την ελληνική κυβέρνηση. «Τι άλλο μπορεί να κάνει η κυβέρνηση όταν έβγαλε στη φόρα το διάλογο Τόμσεν - Βαλκουλέσκου. Το παλεύει με νύχια κα με δόντια το ΔΝΤ. Πώς θα το έκαιγε διαφορετικά;»

Η δήλωσή του προκάλεσε αίσθηση και αναμένετε αντίδραση και από την άλλη άκρη του Ατλαντικού.

Παπαχριστόπουλος: Παρερμηνεύτηκαν οι δηλώσεις μου

Τα …γύρισε βουλευτής των ΑΝΕΛ Θανάσης Παπαχριστόπουλος, οι δηλώσεις του οποίου για τα wikileaks είχαν προκαλέσει αίσθηση νωρίτερα, λέγοντας ότι δεν μίλησε για υποκλοπή.

Σε δηλώσεις του προς τους συντάκτες που καλύπτουν το κοινοβουλευτικό ρεπορτάζ και αναφερόμενος στο θέμα της διαρροής των συνομιλιών των στελεχών του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Πολ Τόμσεν και Ντέλιας Βελκουλέσκου, τόνισε «αρερμηνεύτηκαν οι δηλώσεις μου. Ουδέποτε έκανα λόγο για υποκλοπή από πλευρά της κυβέρνησης».

«Όταν είπα ότι καλά έκανε και έβγαλε στην φόρα η κυβέρνηση τον διάλογο Τόμσεν-Βελκουλέσκου. εννοούσα ότι καλά έκανε η κυβέρνηση και σήκωσε το θέμα», τόνισε ο κ. Παπαχριστόπουλος και επιτέθηκε σε όσους παρερμήνευσαν όπως είπε τις δηλώσεις του κάνοντας λόγο για «κατάντια».

Σχετικές ειδήσεις