ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παπαχριστόπουλος: Παρερμηνεύτηκαν οι δηλώσεις μου

Παπαχριστόπουλος: Παρερμηνεύτηκαν οι δηλώσεις μου

Σε δηλώσεις του προς τους συντάκτες που καλύπτουν το κοινοβουλευτικό ρεπορτάζ και αναφερόμενος στο θέμα της διαρροής των συνομιλιών των στελεχών του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Πολ Τόμσεν και Ντέλιας Βελκουλέσκου, τόνισε «αρερμηνεύτηκαν οι δηλώσεις μου. Ουδέποτε έκανα λόγο για υποκλοπή από πλευρά της κυβέρνησης».

«Όταν είπα ότι καλά έκανε και έβγαλε στην φόρα η κυβέρνηση τον διάλογο Τόμσεν-Βελκουλέσκου. εννοούσα ότι καλά έκανε η κυβέρνηση και σήκωσε το θέμα», τόνισε ο κ. Παπαχριστόπουλος και επιτέθηκε σε όσους παρερμήνευσαν όπως είπε τις δηλώσεις του κάνοντας λόγο για «κατάντια».

Εξάλλου σε γραπτή του δήλωση για το ίδιο θέμα, ο βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων αναφέρει:

«Πολύ φοβάμαι ότι η απελπισία και η θλίψη κάποιων ανθρώπων επειδή η αξιολόγηση τους τελειώνει, τους οδηγεί στην υπερβολή και στην παρερμηνεία των δηλώσεών μου. Από που και ως που το γεγονός ότι σήμερα στην ομιλία μου στη Βουλή επικρότησα την στάση της κυβέρνησης να "σηκώσει" το θέμα της συνομιλίας Τόμσεν Βελκουλέσκου, αποκωδικοποιείται ως παραδοχή υποκλοπής από την πλευρά της κυβέρνησης; Δηλώνω λοιπόν ξεκάθαρα σε αυτούς που καλοπροαίρετα παρανόησαν ότι την υποκλοπή την έχουν κάνει τα WikiLeaks, ότι είναι αδύνατον να την έχει κάνει η ΕΥΠ, και τους παραπέμπω σε προηγούμενες ομιλίες μου στη Βουλή όπου επανειλημμένως το έχω καταστήσει σαφές».

Νωρίτερα, κατά την κοινή συνεδρίαση των αρμοδίων επιτροπών, όπου γίνεται η κατ' άρθρον συζήτηση για το ασφαλιστικό είχε προκληθεί ένταση, όταν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Γιάννης Βρούτσης χαρακτήρισε «εξαιρετικά σοβαρή» την τοποθέτηση του εισηγητή των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, και υποστήριξε πως από αυτήν συνάγεται ότι, η ελληνική κυβέρνηση συνειδητά υπέκλεψε τη συνομιλία. Ζήτησε δε από τον παριστάμενο υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο, να διαψεύσει τη συγκεκριμένη δήλωση, «ώστε να μην υπάρξουν κίνδυνοι για την εθνική προσπάθεια». Η τοποθέτηση του κ. Βρούτση, προκάλεσε την αντίδραση του προεδρεύοντος Μάκη Μπαλαούρα που παρεμβαίνοντας είπε ότι «ουδέποτε ειπώθηκε κάτι τέτοιο».

Στο θέμα παρενέβη και ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος ζήτησε τη σύγκληση της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής προκειμένου να διερευνηθεί, όπως είπε, ο ισχυρισμός του κ. Παπαχριστόπουλου ότι η κυβέρνηση κρύβεται πίσω από τη διαρροή των διαλόγων.

«Δεν υπάρχει τέτοιο ζήτημα», απάντησε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος και τόνισε ότι, έχει ήδη τοποθετηθεί για το θέμα, τόσο η κυβέρνηση, όσο και ο διοικητής της ΕΥΠ.

Σχετικές ειδήσεις