ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεροβασίλη: «Θα τηρηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες» για την προσγείωση του τουρκικού ελικόπτερου

Γεροβασίλη: «Θα τηρηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες» για την προσγείωση του τουρκικού ελικόπτερου

Σε δήλωση σχετικά με την προσγείωση τουρκικού ελικοπτέρου στην Αλεξανδρούπολη, προχώρησε το μεσημέρι του Σαββάτου (16/07), η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη.

Αναλυτικά, η κ. Γεροβασίλη αναφέρει στη δήλωσή της ότι:

«Σήμερα το πρωί, στρατιωτικό τουρκικό ελικόπτερο, εξέπεμψε σήμα κινδύνου εισερχόμενο στον ελληνικό εναέριο χώρο και ζήτησε την άδεια αναγκαστικής προσγείωσης.

Το ΓΕΕΘΑ αμέσως επικοινώνησε με την πολιτική ηγεσία και ο Υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Δόθηκε εντολή δύο μαχητικά αεροσκάφη να συνοδέψουν το ελικόπτερο μέχρι την ασφαλή προσγείωσή του στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης.

Εκεί η Ελληνική Αστυνομία συνέλαβε τους 8 επιβαίνοντες στο στρατιωτικό ελικόπτερο, οι οποίοι δήλωσαν ότι θα ζητήσουν πολιτικό άσυλο.

Η Ελληνική Κυβέρνηση έχει επικοινωνήσει με τις τουρκικές Αρχές, προκειμένου να διεκπεραιωθεί το συντομότερο δυνατόν η επιστροφή του στρατιωτικού ελικοπτέρου στις τουρκικές Αρχές.

Σε ό,τι αφορά τους οκτώ συλληφθέντες θα τηρηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες από το Διεθνές Δίκαιο, ωστόσο λαμβάνεται πολύ σοβαρά υπόψη ότι οι συλληφθέντες, στη χώρα τους κατηγορούνται για παραβίαση της συνταγματικής νομιμότητας και απόπειρα κατάλυσης της Δημοκρατίας».

Σχετικές ειδήσεις