ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Εδώ και τώρα» απόδοση ευθυνών για την υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ

«Εδώ και τώρα» απόδοση ευθυνών για την υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ

Φωτιές στο πολιτικό σκηνικό βάζει η ποινική απόφαση του Αρείου Πάγου με την οποία παραπέμπεται εκ νέου για κακούργημα ο πρώην Πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέας Γεωργίου.

Ποιοι καλύπτουν τον Ανδρέα Γεωργίου;

Η απόφαση του Αρείου Πάγου αμφισβητεί ευθέως την απαλλαγή Γεωργίου καθώς μεταξύ άλλων αναφέρει: «Η συμπληρωματική κύρια ανάκριση που διενεργήθηκε από τον Ανακριτή του 8ου Ειδικού Τμήματος, ολοκληρώθηκε, πλην όμως στο προσβαλλόμενο βούλευμα 1149/2015 δεν εκτίθενται σαφώς και συγκεκριμένα τα πραγματικά περιστατικά, που περιλαμβάνουν αυτές οι ως άνω συμπληρωματικές καταθέσεις καθώς και εκείνη της Ζωής Γεωργαντά, ιδιαίτερα του Νικολάου Στρόμπλου, ο οποίος είναι ιδιαίτερα σαφής στην κατάθεσή του για τις συγκεκριμένες παραποιήσεις μεθοδολογιών, ακόμα και πρωτογενών στοιχείων που χρησιμοποίησαν οι κατηγορούμενοι. Ειδικότερα, το προσβαλλόμενο βούλευμα άλλοτε αγνοεί τις ως άνω καταθέσεις και άλλοτε κάνει επιλεκτική εκτίμησή τους, ενώ η υπ’ αρ. 865/2015 εισαγγελική πρόταση, στην οποία το Συμβούλιο εξ ολοκλήρου αναφέρεται αγνοεί τελείως τις συμπληρωματικές αυτές μαρτυρικές καταθέσεις».

Ως χαρακτηριστικά παραδείγματα, η ποινική απόφαση του Αρείου Πάγου επισημαίνει το θέμα της ταξινόμησης των 17 ΔΕΚΟ στον τομέα της Γενικής Κυβέρνησης, για το οποίο ο Νικόλαος Στρόμπλος αναφέρει ότι χρησιμοποιήθηκαν εν γνώσει των κατηγορούμενων λανθασμένα στοιχεία για την αναταξινόμηση (λογιστική μεταφορά) των 17 ΔΕΚΟ από τον τομέα των ΜΗ-Χρηματοπιστωτικών Οργανισμών στον τομέα της Γενικής κυβέρνησης.

Ο ίδιος ο κ. Γεωργίου διαμηνύει προκλητικά πως δεν μετανιώνει για ό,τι έκανε, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά: «Θα ξανάκανα το ίδιο ακριβώς χωρίς δισταγμό». Και, δίχως να χάσει ευκαιρία, επιδίδεται σε ένα απίστευτο παιχνίδι μεθοδεύσεων, προκαταλαμβάνοντας την όποια απόφαση της Δικαιοσύνης σε ό,τι αφορά το πρόσωπό του.

Ο πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ προειδοποιεί ότι εάν το δικαστήριο κρίνει σε βάρος του, τότε η Ελλάδα θα μπορούσε να αντιμετωπίσει προβλήματα στις διαπραγματεύσεις της για το χρέος.

Επί της ουσίας, απειλεί και εκβιάζει...

Οι ιταμές δηλώσεις του κ. Γεωργίου αποτελούν τυπικό δείγμα της κατάστασης μπανανίας στην οποία έχουν φέρει την Ελλάδα όλες οι μνημονιακές κυβερνήσεις (ΝΔ και ΠΑΣΟΚ προηγουμένως και των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ τώρα).

Ο πολύς κ. Γεωργίου προσγειώθηκε στην ΕΛΣΤΑΤ ελέω Γιώργου Παπανδρέου και μετά από θητεία στο ΔΝΤ και «επιμελήθηκε» της αποκάλυψης των ‘greek statistics’ και της δραματικής αναθεώρησης του ελληνικού χρέους που χρησιμοποιήθηκε σαν δικαιολογία για την υπαγωγή της χώρας στη μέγγενη των Μνημονίων.

Το εγχείρημα αυτό του κ. Γεωργίου έχει δικαίως κατά πολλούς επικριθεί ως «μασάζ» στατιστικών στοιχείων για να δικαιολογήσει την επιβολή των Μνημονίων. Είναι γνωστό άλλωστε στους πολιτικούς και οικονομικούς κύκλους ότι πίσω το θέατρο των δήθεν ουδέτερων στατιστικών στοιχείων κρύβονται επιλογές όσον αφορά το πώς κατασκευάζονται οι σχετικοί δείκτες και ότι οι επιλογές αυτές κάθε άλλο παρά αδιαμφισβήτητες είναι.

Ο λαός ζητά την αλήθεια

Έξι χρόνια μετά την υπαγωγή της χώρας στο ΔΝΤ και την επιβολή των ανάλγητων και καταστροφικών για τον ελληνικό λαό μνημονίων, ο λαός ζητά να αποδοθούν ευθύνες. Να αποκαλυφθεί ποιος έστησε αυτό το βρώμικο σχέδιο κατά της χώρας μας, ποιοι συνεργάστηκαν για να οδηγήσουν τη χώρα σε βαθιά ύφεση, με ποιο τρόπο και γιατί...

Γιατί ο πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ εμμένει στο να συνδέει μια τυχόν καταδίκη του με την πορεία των συζητήσεων Αθήνας – Βρυξελλών για το ελληνικό χρέος; Μήπως επιχειρεί να πέσει στα... μαλακά του νόμου;

Ένα εξίσου σημαντικό ερώτημα, το οποίο δεν είναι διόλου ήσσονος σημασίας, είναι τι θα γίνει και με το κομμάτι των πολιτικών ευθυνών. Ποιος ήταν ο ρόλος του τότε πρωθυπουργού κ. Γιώργου Παπανδρέου και τι εντολές είχε δώσει στον τότε υπουργό Οικονομικών κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου;

Γιατί η Κομισιόν «καίγεται» να καλύψει τον κ. Γεωργίου; Ποιος ο λόγος που παρεμβαίνει με τόσο ωμό και απροκάλυπτο τρόπο στα εσωτερικά της χώρας μας και κάνει υποδείξεις – έστω και εμμέσως - στην Ελληνική Δικαιοσύνη;

Η υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ αποτελεί μια σκοτεινή υπόθεση και έξι χρόνια μετά δεν έχει διαλευκανθεί. Το Newsbom.gr δεν έχει πάψει εδώ και 5 χρόνια να ζητά απόδοση ευθυνών σε όσους εμπλέκονται σε αυτή την υπόθεση και δεν θα σταματήσει μέχρι να αποδοθεί δικαιοσύνη. Μέχρι οι υπέυθυνοανεύθυνοι να οδηγηθούν στη φυλακή.

Σχετικές ειδήσεις