ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συναγερμός στην κυβέρνηση: Έκτακτη σύσκεψη στην Κουμουνδούρου για το ΔΝΤ

Συναγερμός στην κυβέρνηση: Έκτακτη σύσκεψη στην Κουμουνδούρου για το ΔΝΤ

Ειδήσεις | Αλέξης Τσίπρας: Στα «καρφιά» βρίσκεται η κυβέρνηση στον απόηχο της δημοσίευσης της έκθεσης του ΔΝΤ, καθώς, όπως όλα δείχνουν, είναι ορατός πλέον ο κίνδυνος οι διαπραγματεύσεις της Αθήνας με τους δανειστές να αρχίσουν ξανά να πελαγοδρομούν, θυμίζοντας ημέρες του 2015.

Υπό το πρίσμα αυτό, ο κ. Τσίπρας είχε έκτακτη σύσκεψη στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, τον υπουργό Επικρατείας Δημήτρη Τζανακόπουλο, τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικης Νίκο Παππά και την εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος Ράνια Σβίγκου.

Εξερχόμενος από τη σύσκεψη ο πρωθυπουργός είπε χαρακτηριστικά στους δημοσιογράφους: «Η αβεβαιότητα θα τελειώσει».

Σημειώνεται ότι η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΔΝΤ αναμένεται στις 21:00 ώρα Ελλάδος και τα αποτελέσματά της θα κρίνουν, όπως όλα δείχνουν, την περαιτέρω χάραξη της διαπραγματευτικής γραμμής της κυβέρνησης, λίγες εβδομάδες πριν από το κρίσιμο Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου.

Εξάλλου, το γερμανικό υπουργείο οικονομικών επισήμανε για πολλοστή φορά πως εάν το ΔΝΤ δεν συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα, τότε πλέον όλα τινάζονται στον αέρα. (Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ)

Νωρίτερα, πάντως, τη Δευτέρα (06/02/2017), ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς, σε δηλώσεις του στον ραδιοσταθμό «Real FM» είχε εκφράσει την εκτίμηση πως η αξιολόγηση θα μπορούσε να κλείσει μέχρι τις 20 Φεβρουαρίου, με το ΔΝΤ σε ρόλο τεχνικού συμβούλου (Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ)

Σχετικές ειδήσεις