ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΝΔ: Σφάζονται οι δελφίνοι για την καρέκλα

ΝΔ: Σφάζονται οι δελφίνοι για την καρέκλα

Παρά τα σοβαρότατα προβλήματα φυσιογνωμίας και πολιτικής ταυτότητας που αντιμετωπίζει η ΝΔ, οι δεκάδες δελφίνοι ενδιαφέρονται μόνο για την θέση του αρχηγού.

ΠΟΛΕΜΟΣ ΧΑΡΑΚΩΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΧΗΓΙΑ - ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΕΣ ΚΑΙ ΒΑΡΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΑΔΙΑΦΟΡΩΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΠΑΣΟΚΙΚΗ» ΜΕΤΑΛΛΑΞΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

Δεν πρόλαβε να τελειώσει η εκλογική διαδικασία και η ΝΔ μπαίνει σε διαδικασία εσωστρέφειας, αφού οι διάφορες τάσεις και φατρίες που έχουν συγκεντρωθεί στο εσωτερικό του κόμματος αναμένεται να επιδοθούν σε κλεφτοπόλεμο, χωρίς βεβαίως να εντοπίζουν το βασικό πρόβλημα που οδήγησε τη ΝΔ σε δεύτερη συνεχόμενη ήττα μέσα σε λίγους μήνες.

Ήδη έχουν αρχίσει να εκδηλώνουν επίσημα και ανεπίσημα τις υποψηφιότητές τους διάφορα στελέχη αρκετοί εκ των οποίων ουδεμία σχέση έχουν με την ιστορία και τις αρχές της παράταξης. Μάκης Βορίδης, Πέτρος Τατούλης, Μανώλης Κεφαλογιάννης, Κυριάκος Μητσοτάκης, Νίκος Δένδιας, Όλγα Κεφαλογιάννη, είναι μερικά από τα ονόματα που έπεσαν στο τραπέζι, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες σε ετοιμότητα βρίσκονται και άλλα στελέχη μεταξύ των οποίων ο κ. Ευρυπίδης Στυλιανίδης, ο Απόστολος Τζιτζικώστας και άλλοι...

Ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει τη στάση του ούτε ο κ. Μεϊμαράκης, ούτε ο Αντώνης Σαμαράς, ενώ τη δυσφορία του για τον τρόπο με τον οποίο γίνονται οι διαδικασίες φαίνεται πως έχει εκδηλώσει ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής.

Κανείς από τους ενδιαφερόμενους δεν έχει το απαιτούμενο πολιτικό θάρρος, ούτε την ειλικρίνεια να εξετάσει σε βάθος τους λόγους για τους οποίους ο ελληνικός λαός γύρισε την πλάτη του στη ΝΔ.

Κανείς δεν μπαίνει στη διαδικασία να αναλύσει τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της ήττας που έχουν να κάνουν με το γεγονός ότι η ΝΔ υπέστη «Πασοκική μετάλλαξη» λόγω των μνημονίων που υπέγραψε και υπηρέτησε κατά τη διάρκεια της συγκυβέρνησης με τη Χαριλάου Τρικούπη.

Κανείς δεν έχει το πολιτικό σθένος να παραδεχθεί ότι η ΝΔ από τα «Ζάππεια» πέρασε σε ένα βράδυ στα μνημόνια, συγκαλύπτοντας μαζί με το ΠΑΣΟΚ όλα τα τρανταχτά σκάνδαλα που συγκλόνισαν το πανελλήνιο.

Οι δελφίνοι της ΝΔ ενδιαφέρονται μόνο για την προσωπική, πολιτική τους επιβίωση, επιμένοντας σε ένα προσωποπαγές μνημονιακό κόμμα που είναι αμφίβολο αν θα μπορέσει να σταθεί απέναντι στον Αλέξη Τσίπρα.

Η ΝΔ εξακολουθεί να παραμένει ένα κόμμα με «βαρίδια» της διαπλοκής, με στελέχη και ανθρώπους που πλήγωσαν και τσάκισαν τον ελληνικό λαό, ακολουθώντας με θρησκευτική ευλάβεια τις εντολές των δανειστών ξεπουλώντας τα πάντα στο βωμό της δήθεν παραμονής της χώρας στο Ευρωπαϊκό κεκτημένο.

Η ΝΔ εξακολουθεί να θρέφει στους κόλπους της πολιτικούς τυχοδιώκτες τα ονόματα των οποίων φιγουράρουν στα μεγαλύτερα σκάνδαλα και στις λίστες των φοροφυγάδων.

Τυχοδιώκτες που έβγαλαν χρήματα εν μέσω κρίσης και εξακολουθούν ακόμα και τώρα να κρύβονται και να απολαμβάνουν την πολιτική στέγη της ΝΔ.

Ο πολιτικός χρόνος μέχρι να πραγματοποιηθεί το Συνέδριο θα δώσει χώρο σε όλους αυτούς τους πολιτικούς καιροσκόπους να διασπάσουν το κόμμα και να το διασύρουν στα μάτια του εκλογικού σώματος.

Πότε θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την εκλογή του νέου προέδρου.

Την Πέμπτη (24/9), στις 15:30 το μεσημέρι θα συνεδριάσει η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας η οποία και θα δρομολογήσει τις διαδικασίες για την εκλογή του νέου προέδρου του κόμματος.

Στη συνεδρίαση θα τεθούν τα χρονοδιαγράμματα για την κατάθεση των υποψηφιοτήτων που θα έχει διάρκεια 7 με 10 ημέρες.

Για να είναι κάποιος υποψήφιος θα πρέπει να έχει ή 50 υπογραφές από μέλη της Πολιτικής Επιτροπής, ή του 1/10 των μελών του προηγούμενου εθνικού συνεδρίου το οποίο αριθμούσε 4.450 μέλη.

Σύμφωνα με πληροφορίες στη συνεδρίαση θα μετέχουν ο γραμματέας της πολιτικής επιτροπής Ανδρέας Παπαμιμίκος ως πρόεδρος, ο γενικός γραμματέας της ΚΟ Γιάννης Πλακιωτάκης, τα τρία παλαιώτερα με κοινοβουλευτική θητεία μέλη που είναι οι Δαβάκης, Τραγάκης και Γιακουμάτος, η πρόεδρος του Ινστιτούτου Δημοκρατίας "Κωνσταντίνος Καραμανλής" Ρόδη Κράτσα, ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του προηγούμενου συνεδρίου Φίλιππος Ταυρής, ο πρώτος σε ψήφους αιρετός στην Εκτελεστική Γραμματεία Μενέλαος Δασκαλάκης, ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Σάκης Ιωαννίδης, ο Γενικός Διευθυντής του κομματος Κώστας Τζιμάρας, ο Γραμματέας Οργανωτικού Κώστας Κόλλιας, ο Γραμματέας Εκλογών Επαμεινώντας Λεκκέας και ο Διευθυντής Διαγραμματειακού Αλέκος Κόκκαλης.

Μετά το πέρας της προθεσμίας που θα οριστεί, θα ξανασυνεδριάσει η ΚΕΦΕ για τον έλεγχο των υπογραφών και θα δοθούν δύο ημέρες προθεσμία για ενστάσεις.

Ακολούθως θα ανακηρυχθούν οι υποψηφιότητες και κάθε υποψήφιος θα ορίσει έναν εκπρόσωπο στην ΚΕΦΕ.

Η διευρυμένη πλέον Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας θα ορίσει την ημερομηνία των εκλογών οι οποίες εκτιμώνται ότι θα πραγματοποιηθούν μέσα στο Νοέμβριο.

Σχετικές ειδήσεις