ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αποτελέσματα εκλογών ΝΔ: Η Θεσσαλονίκη βγάζει αρχηγό!

Αποτελέσματα εκλογών ΝΔ: Η Θεσσαλονίκη βγάζει αρχηγό!

Με προβάδισμα τη διαφορά του 11% από τον πρώτο γύρο ξεκινά ο Μεϊμαράκης στις εκλογές της ΝΔ -Καθοριστικοί παράγοντες για το τελικό αποτέλεσμα θα είναι το ύψος της συμμετοχής, το αν θα προσέλθουν στον δεύτερο γύρο οι 128.000 ψηφοφόροι που στον πρώτο γύρο ψήφισαν τους δύο υποψηφίους που έμειναν εκτός ,τον Απόστολο Τζιτζικώστα που απέσπασε 20,4% και τον Άδωνι Γεωργιάδη με 11,3% - Μάθετε πρώτοι στο Newsbomb.gr τα αποτελέσματα των εκλογών της ΝΔ.

Ο κ. Μεϊμαράκης ξεκινά με ένα προβάδισμα 11 ποσοστιαίων μονάδων καθώς στον πρώτο γύρο απέσπασε 39,8% έναντι 28,5% του Κυριάκου Μητσοτάκη κάτι που σημαίνει ότι έχει ήδη διαμορφώσει μια «παράσταση» νίκης ως το φαβορί της εκλογικής διαδικασίας, χωρίς κάτι τέτοιο να αποκλείει ανατροπές και εκπλήξεις για τα αποτελέσματα των εκλογών της ΝΔ.

Κρίσιμη θεωρείται από όλους η στάση που θα κρατήσουν οι 128.000 ψηφοφόροι που στον 1ο γύρο των εκλογών στήριξαν Απόστολο Τζιτζικώστα και Άδωνι Γεωργιάδη, αφού ένα μεγάλο μέρος εξ αυτών προέρχεται από την Κεντρική Μακεδονία.

Αν και ο Άδωνις Γεωργιάδης έχει δηλώσει την προσωπική του στήριξη στον Κυριάκο Μητσοτάκη, γρίφος παραμένει η στάση που θα κρατήσουν οι ψηφοφόροι του Τζιτζικώστα ο οποίος δεν πήρε σαφή θέση υπέρ κάποιου από τους δυο υποψηφίους.

Αρκετοί πολιτικοί αναλυτές εκτιμούν ότι οι ψηφοφόροι του Τζιτζικώστα δύσκολα θα ταχθούν στο πλευρό του Βαγγέλη Μεϊμαράκη με τον οποίο υπήρχε τεράστιο μέτωπο στον πρώτο γύρο.

Δείτε εδώ πρώτοι ποιος θα είναι αρχηγός της ΝΔ

Πάντως οποιαδήποτε πρόβλεψη για τα αποτελέσματα των εκλογών της ΝΔ είναι ακόμα παρακινδυνευμένη αφού ακόμη και οι ψηφοφόροι του κ. Γεωργιάδη έχουν δεξιά χαρακτηριστικά και είναι πιο κοντά στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη παρά στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Οι ψηφοφόροι του κ. Τζιτζικώστα στην πλειοψηφία τους στην Βόρειο Ελλάδα έχουν αναφορά στον καραμανλισμό και στον Κώστα Καραμανλή ο οποίος δεν έκρυψε ότι στηρίζει τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Δύσκολα καραμανλικής αναφοράς νεοδημοκράτες θα ψηφίσουν έναν Μητσοτάκη.

Δείτε εδώ όλο το χρονικό των εκλογών στη ΝΔ

Και οι δύο υποψήφιοι πάντως έχουν υποσχεθεί την ανασυγκρότηση της ΝΔ και σκληρή αντιπολίτευση στον Αλέξη Τσίπρα αν και ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης δείχνει να κρατά συναινετική στάση στα μεγάλα ζητήματα.

Ο κ. Μητσοτάκης επικέντρωσε περισσότερο στο ότι είναι ο κατάλληλος για να νικήσει τον Τσίπρα και να απαλλάξει την χώρα από την ανίκανη και αναποτελεσματική κυβέρνησή του.

ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΩ - ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΝΔ

Σχετικές ειδήσεις