ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΝ: Ο Κουτρουμάνης υποκρίνεται ασύστολα

ΣΥΝ: Ο Κουτρουμάνης υποκρίνεται ασύστολα

Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση άσκησε ο Δημήτρης Στρατούλης, με αφορμή την ανακοίνωση της ΕΛΣΤΑΤ για ανεργία 17,7% το γ' τρίμηνο του έτους.

Το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του Συνασπισμού έκανε λόγο για «ανθρωποκτόνα ποσοστά ανεργίας» που κύρια θύματα έχουν τους νέους.

«Tα επίσημα ποσοστά ανεργίας για το τρίτο τρίμηνο του 2011, παρότι αυτό καλύπτει ολόκληρη την τουριστική περίοδο που είναι αυξημένη η εποχιακή απασχόληση, κινούνται σε πρωτοφανή επίπεδα. Η πραγματική όμως ανεργία έχει φτάσει ήδη στο 22% και κινείται ολοταχώς μέχρι τις αρχές του 2012 προς το 26%, δηλαδή στα ποσοστά του 1961, που ήταν η χρονιά με το μεγαλύτερο κύμα μεταναστών που έφυγε ποτέ από την χώρα μας», επεσήμανε.

Ευθύνες για την κατάσταση απέδωσε στις «βάρβαρες μνημονιακές πολιτικές» της κυβέρνησης Παπανδρέου καθώς και στη σημερινή κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-Ακροδεξιάς, που οδηγούν «την οικονομία σε βαθιά ύφεση και τους εργαζόμενους και τη νεολαία στην ανεργία, τη φτώχεια και την εξαθλίωση».

Επίσης, ο κ. Στρατούλης καταλόγισε υποκρισία στον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κουτρουμάνη, για τη στάση του στο ενδεχόμενο μείωσης του κατώτατου μισθού.

«Ο Υπουργός Εργασίας υποκρίνεται ασύστολα, σχετικά με τη μείωση του κατώτερου εγγυημένου μισθού που ζητάει η τρόικα, γιατί ήδη η προηγούμενη κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου είχε συμφωνήσει μαζί της για την κατάργηση του και έχει νομοθετήσει αυτή τη συμφωνία με το νόμο 3845/2010», δήλωσε χαρακτηριστικά.