ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μπεγλίτης: Θετική εξέλιξη οι αποφάσεις της ΕΚΤ

Μπεγλίτης: Θετική εξέλιξη οι αποφάσεις της ΕΚΤ

Για ένα «ιδιαίτερα σημαντικό γεγονός» έκανε λόγο ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Πάνος Μπεγλίτης, αναφερόμενος στην απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για χορήγηση δανείων τριετούς διάρκειας και με πολύ χαμηλό επιτόκιο, ύψους 489 δις ευρώ.

Όπως σημειώνει ο κ. Μπεγλίτης, το γεγονός αυτό ήρθε «σε μια περίοδο που οι οικονομίες των ευρωπαϊκών χωρών αντιμετωπίζουν κρίση ρευστότητας και τον κίνδυνο της εμβάθυνσης της ύφεσης».

«Η θετική αυτή εξέλιξη, αναδεικνύει την ανάγκη, στις σημερινές συνθήκες, για ένα διαφορετικό ρόλο της ΕΚΤ, στην κατεύθυνση της υποστήριξης πολιτικών ανάπτυξης και απασχόλησης στην Ευρώπη.

Γίνεται όλο και περισσότερο επιτακτικό το αίτημα για την ανάληψη από την ΕΚΤ γενναίων χρηματοδοτικών πρωτοβουλιών για την αντιμετώπιση της κρίσης δανεισμού και ρευστότητας, καθώς και την ανάσχεση της ύφεσης».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, αναφέρει ότι το αίτημα αυτό, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και ο κ. Γ. Παπανδρέου, το είχε θέσει επανειλημμένα, από την αρχή της κρίσης, και πρόσθεσε ότι σε συνδυασμό με την υιοθέτηση των λεγόμενων αναπτυξιακών ομολόγων, θα μπορούσε να δώσει μια μεγάλη αναπτυξιακή ώθηση σε ολόκληρη την Ευρώπη.