ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αχτσιόγλου: Στα εργασιακά η κυβέρνηση επιστρέφει στο 2ο μνημόνιο

Αχτσιόγλου: Στα εργασιακά η κυβέρνηση επιστρέφει στο 2ο μνημόνιο

«Η κυβέρνηση της ΝΔ πέρασε ένα χρονικό διάστημα αδράνειας στο προσφυγικό, διότι είχε κεκτημένη ταχύτητα από την αντιπολίτευση που έκανε ότι είναι πρόβλημα χειρισμού του ΣΥΡΙΖΑ» ανέφερε η Έφη Ατσιόγλου.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 η τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι «αυτή η εσφαλμένη προσέγγιση την έκανε να αδρανήσει για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα».

«Ήρθε καθυστερημένα να μιλήσει για γεωπολιτικούς λόγους που οδηγούν στο προσφυγικό-μεταναστευτικό και στις εισροές. Πέραν του ότι είναι υποκριτικό να πολιτεύεσαι με αυτόν τον τρόπο, η αδράνεια είχε ως αποτέλεσμα το πρόβλημα να ενταθεί. Στη Μόρια, για παράδειγμα, υπερδιπλασιάστηκε ο αριθμός των προσφύγων. Τους αφήσαμε 5.000 και μέσα σε τρεις μήνες έγιναν 15.000», είπε χαρακτηριστικά..

Μιλώντας για το αναπτυξιακό νομοσχέδιο και ειδικά για τα εργασιακά η Έφη Αχτσιόγλου τόνισε ότι «έχουμε μία καθαρή επιστροφή στις ρυθμίσεις του δευτέρου μνημονίου». Εξήγησε ότι η κυβέρνηση «χτυπάει ξανά τις συλλογικές διαπραγματεύσεις και τις κλαδικές συλλογικές συμβάσεις εργασίας, οι οποίες δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένας μηχανισμός για να αυξάνονται οι μισθοί των εργαζομένων σε κλαδικό επίπεδο».

Σημείωσε παράλληλα ότι «το δεύτερο μνημόνιο το 2012 κατήργησε τις βασικές αρχές των συλλογικών διαπραγματεύσεων, ο ΣΥΡΙΖΑ τις επανέφερε με σκληρή διαπραγμάτευση και η Ν.Δ. ξαναέρχεται τώρα εκτός μνημονίου να τις καταργήσει εθελοντικά. Πρόκειται για έναν μηχανισμό o οποίος θα οδηγήσει άμεσα σε μειώσεις μισθών».