ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Π. Παναγιωτόπουλος:" Κωμική η προσπάθεια Γιλμάζ να ανασκευάσει"

Π. Παναγιωτόπουλος:" Κωμική η προσπάθεια Γιλμάζ να ανασκευάσει"

"Νομίζω, ότι η προσπάθεια του κ. Γιλμάζ να ανασκευάσει τα όσα είπε, θα έλεγα είναι το λιγότερο κωμική".

"Γι αυτό και περισσότερο επιβεβαιώνει παρά διαψεύδει την αλήθεια των αποκαλύψεών του", τόνισε μέσω του «ΑΝΤ1 97,2», ο Τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ, Πάνος Παναγιωτόπουλος, προσθέτοντας πως ο πρώην πρωθυπουργός της γείτονος δεν ήρθε να πει κάτι που δεν είχε ακουστεί ή δεν είχε γραφτεί μέχρι τώρα, ήρθε να το επιβεβαιώσει.

«Είμαι βέβαιος ότι ο Σταύρος θα κάνει τη δουλειά του όπως ξέρει να την κάνει πολύ καλά, και όταν πρέπει και εκεί που πρέπει θα πράξει το επιβαλλόμενο, για να μπορέσει και η αλήθεια να αποκατασταθεί, και να διακριβωθούν οι καταγγελίες Γιλμάζ, αλλά επιτρέψτε μου να πω και να αποκατασταθούν οι τεράστιες ζημιές που υπέστη η χώρα μας και ιδίως ακριτικές περιοχές της Ελλάδος από τις πράξεις δολιοφθοράς, τις εγκληματικές αυτές πράξεις των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών, όπως αποκάλυψε ο Γιλμάζ. Το εντυπωσιακό με τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις Γιλμάζ, δεν είναι ότι μας είπε κάτι που πρώτη φορά το ακούμε, ο Γιλμάζ επιβεβαίωσε φήμες, οι οποίες υπάρχουν εδώ και πολλές δεκαετίες, γύρω από την παράνομη και εγκληματική δράση του τουρκικού παρακράτους, των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών, η οποία δράση αφορά χώρες γειτονικές με την Τουρκία, αλλά επιτρέψτε μου αφορά και Τούρκους πολίτες, διότι την δράση αυτών των παρακρατικών μηχανισμών, των μυστικών υπηρεσιών της Τουρκίας, την έχουν υποστεί πρώτα από όλα και πάνω από όλα οι Τούρκοι δημοκρατικοί πολίτες», παρατήρησε ο κος Παναγιωτόπουλος, αναφερόμενος στην αντίδραση του Υπ.Εξ, Σταύρου Δήμα.

Ο κύριος Παναγιωτόπουλος, ανακοίνωσε μάλιστα πως καταθέτει τρεις ερωτήσεις, προς του ς Υπουργούς Προστασίας του Πολίτη, Εξωτερικών και Εθνικής Αμύνης, ζητώντας αφενός μεν να κοιτάξουν προς τα πίσω και να ψάξουν τα αρχεία και τους μυστικούς φακέλους των υπηρεσιών τους να δούμε τι στοιχεία, τι καταγγελίες και τι αναφορές υπήρξαν, και δεν αξιοποιήθηκαν στην δεκαετία 90-2000 ή και αργότερα, και αφετέρου να δούμε τι θα κάνουμε από δω και πέρα για να μην επαναληφθούν τέτοιου είδους φαινόμενα.

Για Εφραίμ

«Δεν θα σχολιάσω τις δηλώσεις του κ. Καρατζαφέρη. Αυτό που θα σας πω είναι ότι θέλω να επισημάνω και να υπογραμμίσω το πολύ σοβαρό και σωστό περιεχόμενο της πολύ υπεύθυνης τοποθέτησης από θεσμικής άποψης, που έκανε ο Πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, ο κ. Χαράλαμπος Αθανασίου, για το συγκεκριμένο θέμα. Νομίζω μετά την τοποθέτηση του κ. Αθανασίου, δεν έχει κανείς να πει τίποτα περισσότερο», ξεκαθάρισε ο πρώην Υπουργός της ΝΔ.