ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μ. Καρχιμάκης: Καλούμαστε να διαψεύσουμε Κασσάνδρες

Μ. Καρχιμάκης: Καλούμαστε να διαψεύσουμε Κασσάνδρες

Στο διετές έργο της κυβέρνησης του Γ. Παπανδρέου αναφέρθηκε ο Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Καρχιμάκης, στην εισήγησή του στο Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος.

Ο κ. Καρχιμάκης επεσήμανε ότι το ΠΑΣΟΚ, σε ένα δύσκολο περιβάλλον «παραμένει ο βασικός παράγοντας πολιτικής σταθερότητας της χώρας», ενώ υπενθύμισε ότι όταν ανέλαβε η παρούσα κυβέρνηση είχε παραλάβει την εξουσία από τη ΝΔ με τη χώρα στα πρόθυρα της χρεοκοπίας.

Βέβαια, ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ παραδέχθηκε ότι στα δύο χρόνια σημειώθηκαν λάθη, παραλείψεις και καθυστερήσεις, αλλά προειδοποίησε ότι «αν μπούμε στη λογική του διαγωνισμού για το ποιος θα κάνει το καλύτερο αυτομαστίγωμα, τότε πολύ φοβάμαι ότι θα χάσουμε την ουσία», προσφέροντας τις χειρότερες υπηρεσίες στη Χώρα και το ΠΑΣΟΚ.

Στα πλαίσια αυτά, ο κ. Καρχιμάκης υπογράμμισε ότι η παραφιλολογία «δεν αφήνει περιθώρια ψευδαισθήσεων. Καλούμαστε για μια ακόμη φορά, να διαψεύσουμε Κασσάνδρες», οι οποίες προβλέπουν το τέλος του ΠΑΣΟΚ.

Οι διαδικασίες που θα ακολουθηθούν, που θα πρέπει να είναι «ανοιχτές και δημοκρατικές», το ΠΑΣΟΚ καλείται να αποσαφηνίσει το ιδεολογικό και πολιτικό του πλαίσιο.

«Δεν είναι το Μνημόνιο και οι πολιτικές του, που εμπεριέχουν το όραμα μας για την Ελλάδα ... Το όραμα που οφείλουμε ξεκάθαρα να διατυπώσουμε ξεπερνά και τις πολιτικές και τον χρονικό ορίζοντα του Μνημονίου» ανέφερε.