ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αντιδράσεις για την βασιλόπιτα των 12.000 ευρώ - Βορίδης: Η εκδήλωση θα γίνει και θα την πληρώσω εγώ

Αντιδράσεις για την βασιλόπιτα των 12.000 ευρώ - Βορίδης: Η εκδήλωση θα γίνει και θα την πληρώσω εγώ
ΙΝΤΙΜΕ NEWS

Αφορμή για να ξεκινήσει σφοδρή αντιπαράθεση ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και την ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης στάθηκε η κοπή της βασιλόπιτας στο υπουργείο, η δαπάνη της οποίας κοστολογήθηκε στις 12.000 ευρώ.

«Υπάρχει ο κωδικός για αυτή τη δαπάνη, δεν το εκπόνησα εγώ» δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκης Βορίδης, το πρωί της Τρίτης (21/01) μιλώντας στο OPEN. Μετά από παραίνεση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Ζαχαριάδη, ο υπουργός αποκάλυψε ότι ανακαλεί την απόφαση για την εκδήλωση.

«Θα βγάλω ανακλητική απόφαση, θα πάω στο γραφείο μου και θα την υπογράψω» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βορίδης και πρόσθεσε ότι: «εγώ λοιπόν θα κάνω το εξής: Θα ανακαλέσω την απόφασή μου και η εκδήλωση θα γίνει και θα την πληρώσω εγώ, για να είμαστε συνεννοημένοι. Κι επειδή δεν είμαι πλούσιος για να τα βγάλω εύκολα τα λεφτά θα τα πάρω από την αποζημίωση που μου έδωσε ο συγκυβερνήτης του κύριου Ζαχαριάδη, ο κύριος Καμμένος για προσβολή προσωπικότητας. Πήρα 40.000€ αποζημίωση και θα τα δώσω από εκεί τα λεφτά».

Το κονδύλι και τι απαντά το υπουργείο

Το υπουργείο ενέκρινε τη δέσμευση πίστωσης ύψους 12.000,00 ευρώ για την πληρωμή ισόποσης δαπάνης σε βάρος της πίστωσης του Προϋπολογισμού εξόδων του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Ειδικός φορέας 1029 - 101. - 0000000, Λογαριασμός 2420906001- οικ. έτους 2020 για την «κάλυψη της δαπάνης της εκδήλωσης για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας για το προσωπικό και τα στελέχη της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΑΤ οικ. έτους 2020».

Το γεγονός σχολίασε μέσω facebook η πρώην υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ολυμπία Τελιγιορίδου, η οποία έκανε ευρέως γνωστό το θέμα και δημιουργήθηκε μεγάλος ντόρος. «Απίστευτα πράγματα. Πέρσι στο γραφείο μου στο ΥΠΑΑΤ κόψαμε βασιλόπιτα που στοίχισε 30 ευρώ και φυσικά τα πλήρωσα από την τσέπη μου. Φέτος η πρωτοχρονιάτικη πίτα στο ΥΠΑΑΤ στοίχισε 12.000 ευρώ!!! 12.000 ευρώ!!! Το επιτελικό κράτος εν δράσει!!!» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, τα 12.000 ευρώ που εγκρίθηκαν για τη συγκεκριμένη εκδήλωση αντιστοιχούν σε 16 ευρώ ανά προσκεκλημένο εργαζόμενο, ένα ποσό το οποίο κύκλοι του υπουργείου χαρακτηρίζουν «ελάχιστη προσφορά για όλους αυτούς τους ανθρώπους, που μοχθούν καθημερινά για την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα της χώρας μας».

Πηγές του υπουργείου προσθέτουν μάλιστα ότι, κατ’ αυτόν τον τρόπο και ελλείψει δημοσιονομικής δυνατότητας, αποδίδονται οφειλόμενα προς τους εργαζόμενους. Τονίζουν, δε, ότι η κίνηση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο ενίσχυσης του πνεύματος συνεργατικότητας που αποδεδειγμένα προωθεί ο υπουργός, Μάκης Βορίδης.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Από το παραλήρημα Ερντογάν στην στροφή Μητσοτάκη στον Μακρόν – Πώς απαντά η Αθήνα στις προκλήσεις

Συνεδριάζει η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ: Συζήτηση και αυτοκριτική για ΠτΔ, Λιβυκό και Ψήφο των Αποδήμων

Σχετικές ειδήσεις