ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνέχεια στην κόντρα Χρυσοχοϊδη - Χατζηδάκη

Συνέχεια στην κόντρα Χρυσοχοϊδη - Χατζηδάκη

Νέο κεφάλαιο στην κόντρα του υπουργού Ανάπτυξης Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και του αρμόδιου τομεάρχη της ΝΔ και πρώην υπουργού Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη, με αντικείμενο το ποσοστό της απορρόφησης του ΕΣΠΑ το 2011.

Ο κ. Χατζηδάκης έδωσε συνέχεια στη διαμάχη που έχει ξεσπάσει από το καλοκαίρι του 2011 σημειώνοντας ότι «η συνολική απορρόφηση του ΕΣΠΑ την 31 Δεκεμβρίου 2011 ήταν μόλις 32,86%» βάσει των επίσημων στοιχείων στην ιστοσελίδα www.espa.gr.

Ο πρώην Υπουργός δήλωσε ότι το ποσοστό είναι «απογοητευτικό» και κατηγόρησε το υπουργείο Ανάπτυξης για «"παρκάρισμα" πόρων σε Ταμεία Χαρτοφυλακίου, όπως το Ταμείο Επιχειρηματικότητας, το "Εξοικονομώ κατ' Οίκον", το "JEREMIE" και το "ΕΝΑΛΙΟ", που αύξησε τεχνητά την απορρόφηση του ΕΣΠΑ κατά 5 περίπου ποσοστιαίες μονάδες, χωρίς τα σχετικά κονδύλια να διοχετευθούν στην αγορά».

H απάντηση από την πλευρά του νυν Υπουργού ήταν άμεση: «Ο κ. Χατζηδάκης όταν μάθει όλα τα στοιχεία για την πορεία υλοποίησης του ΕΣΠΑ το 2011 θα απογοητευθεί πολιτικά, αλλά ελπίζουμε ότι θα χαρεί ως Έλληνας πολίτης» ανέφερε η ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης και προανήγγειλε «ανακοινώσεις για την υπερκάλυψη του στόχου απορρόφησης του ΕΣΠΑ κατά το 2011» την προσεχή εβδομάδα.