ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ευθυμίου: Ο Παπανδρέου πρέπει να αποχωρήσει

Ευθυμίου: Ο Παπανδρέου πρέπει να αποχωρήσει

Την ανάγκη αναγέννησης του ΠΑΣΟΚ από τη βάση του, καθώς έχουν κλονιστεί οι σχέσεις με τον πυρήνα του, υπογράμμισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ κ. Πέτρος Ευθυμίου.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο κ. Ευθυμίου ζήτησε καθαρές πολιτικές προτάσεις και εκτίμησε ότι ήρθε η ώρα ο Γιώργος Παπανδρέου να αποχωρήσει.

Σημείωσε ωστόσο, ότι το ΠΑΣΟΚ, αν θέλει να έχει το ήθος της παράταξης που εκφράζει προοδευτικές αρχές, δεν μπορεί να μεταβάλλει τον Γιώργο Παπανδρέου σε εξιλαστήριο θύμα, γιατί αυτό σημαίνει ότι «δεν αντλήσαμε πολιτικά συμπεράσματα».

Ο κ. Ευθυμίου υπογράμμισε ότι δεν φοβάται τη σύγκρουση, αλλά το μαρασμό και τη διάλυση αν και σημείωσε ότι δεν βλέπει τον κίνδυνο για διάσπαση του ΠΑΣΟΚ.

«Προστατεύοντας την ενότητα δημιουργούμε την προϋπόθεση για την αναγέννηση» υπογράμμισε.

Για τη δεύτερη δανειακή σύμβαση, είπε ότι πρέπει να γίνει η προτεραιότητα των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση, τονίζοντας ότι πρέπει να δώσει μία αναπτυξιακή ανάσα και η σωστή διαπραγμάτευση να αποτελέσει μονόδρομο.

Σχολιάζοντας την κριτική που δέχεται ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος για κινδυνολογία, είπε ότι ο κ. Παπαδήμος δεν κινδυνολογεί, αλλά ακριβολογεί. «Είναι επιτακτική ανάγκη αυτή η κυβέρνηση να πετύχει τη διαπραγμάτευση» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Για τις αναφορές του Γιώργου Παπανδρέου σε συμφέροντα που τον πολέμησαν, και συγκεκριμένα τον εκδότη του ΔΟΛ, Σταύρο Ψυχάρη, είπε: "Ο ρόλος του τύπου ως τέταρτη εξουσία γίνεται πολλές φορές αυτοτελής και εκτρέπεται από αυτό που έπρεπε να είναι έλεγχος εξουσιών και σωστή πληροφόρηση".