ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Ψεύτης ο Τσίπρας – Η Ελλάδα έχει γυρίσει σελίδα

Μητσοτάκης: Ψεύτης ο Τσίπρας – Η Ελλάδα έχει γυρίσει σελίδα

Αιχμηρή απάντηση του πρωθυπουργού στην αντιπολίτευση για τα εργασιακά – «Καλύτερη κοινωνική πολιτική είναι η δημιουργία καλών νέων θέσεων εργασίας»

Τα ξίφη τους διασταυρώνουν στη Βουλή ο πρωθυπουργός και οι πολιτικοί αρχηγοί, σε ειδική συνεδρίαση για τα εργασιακά, με αφορμή ερωτήσεις του Αλέξη Τσίπρα και του Δημήτρη Κουτσούμπα.

Η συζήτηση ξεκίνησε με την τοποθέτηση του πρωθυπουργού, ο οποίος επεφύλασσε αιχμηρή απάντηση κυρίως προς τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

«Μπορεί η αξιωματική αντιπολίτευση να επινοεί σκιές, δεν μπορεί ωστόσο να κρύψει την πραγματικότητα ότι η Ελλάδα έχει γυρίσει για τα καλά σελίδα», ανέφερε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ανοίγοντας την ειδική συνεδρίαση σε επίπεδο αρχηγών στη Βουλή.

Ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης για «ψέματα και ανακρίβειες» στα εργασιακά, κάνοντας λόγο για «ξεκάθαρες ιδεολογικές διαφορές» της κυβέρνησης της Ν.Δ. από τον ΣΥΡΙΖΑ. «Εμείς πιστεύουμε στην παραγωγή νέου πλούτου όπου θα έχουν μερίδιο όλοι, δεν πιστεύουμε ότι τα προσωρινά επιδόματα ανακούφισης αποτελούν λύση στα προβλήματα ανισότητας» σημείωσε για να προσθέσει ότι η καλύτερη κοινωνική πολιτική για τη χώρα είναι η δημιουργία πολλών και καλών νέων θέσεων εργασίας.

Κατηγόρησε παράλληλα τον Αλέξη Τσίπρα ότι «εξακολουθεί να κοροϊδεύει τους πολίτες» και διαμήνυσε ότι η κυβέρνηση «θα κλείνει την πόρτα στους διορισμούς από το παράθυρο. Ο ιδιωτικός τομέας θα δώσει την ανάσα στην αντιμετώπιση της ανεργίας, όχι οι προσλήψεις στο Δημόσιο, όχι πάντως με διαδικασίες εκτός ΑΣΕΠ», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης. «Δεν υπάρχει ισχυρή χώρα χωρίς ισχυρές επιχειρήσεις και δεν μπορούν όμως να υπάρχουν ακμαίες επιχειρήσεις χωρίς ικανοποιημένους εργαζόμενους», πρόσθεσε.

Ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε ότι αυτή ήταν η Συμφωνία Αλήθειας με τον κόσμο των επιχειρήσεων προεκλογικά. «Είπα ξεκάθαρα ότι εμείς μειώνουμε τους φόρους, απλοποιούμε το αδειοδοτικό περιβάλλον, διευκολύνουμε τις επιχειρήσεις στο μέτωπο της ρευστότητας και οι επιχειρήσεις με τη σειρά τους έχουν υποχρέωση να επενδύουν στην πατρίδα μας και πρωτίστως να φροντίζουν τους εργαζόμενους τους. Αυτή τη Συμφωνία αλήθειας τηρούμε απαρέγκλιτα στους επτά μήνες που είμαστε στην κυβέρνηση».

Ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στις επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας και στους δείκτες που πιστοποιούν - όπως είπε - την θετική της πορεία. «Δανειζόμαστε για πρώτη φορά με αρνητικό επιτόκιο, ενώ για πρώτη φορά η χώρα εξέδωσε 15ετες ομόλογο», ανέφερε. «Τα τελευταία δεδομένα αποκαλύπτουν ότι είναι ρεαλιστικός ο στόχος για ανάπτυξη 2,8%. Ήδη η Κομισιόν αναθεώρησε την εκτίμησή της στο 2,4%» συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός και τόνισε: «Έχουμε έρθει ως κυβέρνηση αποφασισμένοι να υλοποιήσουμε μεταρρυθμίσεις και να βάλουμε ένα τέλος στην καθήλωση».

Στόχος, όπως είπε, είναι «να ξεκολλήσουμε από την αναιμική ανάπτυξη που στηριζόταν στην υπερφορολόγηση». Αυτό, όπως εξήγησε, θα γίνει με ενίσχυση του εισοδήματος, μείωση των φόρων. «Μειώνουμε τη φορολόγηση της εργασίας, αρχίζοντας από τους χαμηλόμισθους. Μειώνουμε τις εισφορές στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο και θα συνεχίσουμε» διαβεβαίωσε.

Έκανε επίσης λόγο για «θωράκιση των εργαζομένων και τόνωση της απασχόλησης, αλλά και προστασία της εργασίας με σύγχρονες πολιτικές. «Ο εργαζόμενος σήμερα ήδη ανακουφίζεται από τα βάρη φόρων και εισφορών. Διατηρήθηκαν όλα τα σταθερά επιδόματα, το αφορολόγητο έμεινε εκεί που ήταν, αλλά αυτή η κυβέρνηση είναι που μειώνει φορολογικούς συντελεστές εισοδήματος, ΕΝΦΙΑ και ΦΠΑ», σημείωσε.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

MEGA: Ξεκίνησε να εκπέμπει - Πώς θα το βρείτε στην τηλεόρασή σας (pics)