ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ετοιμάζεται και συνάντηση Παπαδήμου με επιχειρηματίες

Ετοιμάζεται και συνάντηση Παπαδήμου με επιχειρηματίες

Μετά τους πολιτικούς συντάκτες και στο μεσοδιάστημα των συναντήσεων του με τους πολιτικούς αρχηγούς, ο πρωθυπουργός κ. Λουκάς Παπαδήμος προγραμματίζει να συναντηθεί, σύμφωνα με συνήθως καλά ενημερωμένες πηγές και με εκπροσώπους του επιχειρηματικού χώρου στην Ελλάδα, προκειμένου να τους ενημερώσει για τις τελευταίες τρέχουσες και εξαιρετικά κρίσιμες εξελίξεις.

Ο κ. Παπαδήμος επιχειρεί σε αυτή την «αλυσίδα» των επαφών να καταστήσει σαφές, δια ζώσης, ότι η συγκυρία είναι εξαιρετικά λεπτή κι ευαίσθητη κι ότι όλα στην κυριολεξία κρέμονται από μια κλωστή.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι στη συνάντηση με τον επιχειρηματικό κόσμο, έχουν προσκληθεί μεταξύ άλλων και εκπρόσωποι του τραπεζικού κλάδου, οι οποίοι αυτό το διάστημα βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας, κυρίως, εξαιτίας των διαπραγματεύσεων για το PSI+, οι οποίες τους αφορούν άμεσα.

Ενδιαφέρον θα έχει η σύνθεση των συμμετεχόντων, όμως, σε αυτή τη συγκεκριμένη συνάντηση κι ως προς τα πρόσωπα που θα προέρχονται από τρίτους κλάδους – εκτός του χρηματοπιστωτικού κλάδου δηλαδή – τόσο ως προς την προσωπική τους ταυτότητα, όσο και ως προς τους χώρους που θα εκπροσωπούν.

Προς το παρόν, τίποτα επ’ αυτού δεν έχει γίνει γνωστό. Αρχικώς, πάντως, υπήρχε η πληροφορία ότι η συνάντηση αυτή θα μπορούσε να γίνει ακόμα και χθες βράδυ.

Στην πράξη, όμως, διαψεύστηκε, καθώς ο κ. Παπαδήμος μετά τη συνάντηση που είχε με πολιτικούς συντάκτες από διάφορα Μέσα, κατόπιν προτίμησε να αποσυρθεί στο σπίτι του.

Οπότε παραμένει ακόμα ανοικτή η ημερομηνία της επόμενης συνάντησης με τους επιχειρηματίες.

Το πιθανότερο, πάντως, είναι ότι θα πραγματοποιηθεί κάποια στιγμή μέσα στις αμέσως επόμενες μέρες και σίγουρα έως το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας.