ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κορονοϊός: Νέο διάγγελμα Μητσοτάκη το απόγευμα - Ακυρώθηκε το briefing

Κορονοϊός: Νέο διάγγελμα Μητσοτάκη το απόγευμα - Ακυρώθηκε το briefing
INTIME NEWS

Νέο διάγγελμα προς τον ελληνικό λαό αναμένεται να απευθύνει το απόγευμα της Πέμπτης (19/03) ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

H ακριβής ώρα που θα γίνει η δήλωση του πρωθυπουργού μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστή.

Η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, αναφέρει επίσης ότι η ενημέρωση των πολιτικών συντακτών που ήταν προγραμματισμένη για τις 13:30 αναβάλλεται.

Σημειώνεται ότι αυτό θα είναι το τρίτο μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη από τη στιγμή που ξεκίνησε η κρίση με την εξάπλωση του κορονοϊού στη χώρα μας.

Την Τρίτη, ο πρωθυπουργός διαμήνυσε πως «είμαστε σε πόλεμο» αλλά εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι «θα βγούμε νικητές».

«Σας απευθύνομαι και πάλι -για δεύτερη φορά σε λίγες ημέρες- με θέμα την απειλή του κορωνοϊού. Γιατί καθώς η πανδημία συνεχίζει να εξαπλώνεται προξενεί χιλιάδες θανάτους σε πολλές χώρες. Αλλά και τις πρώτες σοβαρές απώλειες στην πατρίδα μας. Σε τέτοιες στιγμές λοιπόν -που ο χρόνος μοιάζει να μην χωράει τα γεγονότα- επιλέγω να επικοινωνούμε πιο συχνά. Και να σας ενημερώνω προσωπικά για τα νέα δεδομένα, τις αποφάσεις που παίρνουμε και τα σχέδια που χαράσσουμε», ανέφερε ο πρωθυπουργός κατά την έναρξη του διαγγέλματός του.

«Είμαστε σε πόλεμο. Με έναν εχθρό που είναι αόρατος αλλά δεν είναι ανίκητος. Γιατί αν πετύχουμε να περιορίσουμε τη διασπορά της μετάδοσης, θα δώσουμε χρόνο στο σύστημα υγείας να αντιμετωπίσει τα επείγοντα περιστατικά», είχε τονίζει ο πρωθυπουργός, υπογραμμίζοντας παράλληλα πως πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι: «Να σώσουμε ζωές. Πρώτη μας φροντίδα είναι ο άνθρωπος και η δημόσια υγεία».

Στο πρώτο διάγγελμά του προς τον ελληνικό λαό, την περασμένη Τετάρτη, ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε ότι η κυβέρνηση θα κάνει «ό,τι χρειαστεί» για την αντιμετώπιση της κρίσης με τον κορονοϊό και είχε μάλιστα εκτιμήσει πως «τα δυσκολότερα είναι ακόμη μπροστά μας».

ΚΟΡΟΝΑΪΟΣ: ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ

Στα 418 τα κρούσματα στην Ελλάδα

Χθες, Τετάρτη κατά την καθιερωμένη ενημέρωση από τους αρμόδιους, ανακοινώθηκαν 31 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα, ανεβάζοντας συνολικά τον αριθμό των ασθενών με κορονοϊό στη χώρα μας στα 418.

Τα 64 από τα επιβεβαιωμένα κρούσματα αφορούν πιθανή εγχώρια μετάδοση.

Αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται 79 ασθενείς, οι 13 είναι διασωληνωμένοι σε νοσοκομεία της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και της Πάτρας. Όλοι λαμβάνουν αντι-ιική θεραπεία. Παράλληλα, 14 άνθρωποι έχουν πάρει εξιτήριο από τα νοσοκομεία.

Τα περισσότερα κρούσματα εξακολουθούν να σημειώνονται στην Αθήνα ενώ έχουν μέχρι τώρα ελεγχθεί περισσότερα από 6.000 εργαστηριακά δείγματα.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Ενθαρρυντικά μηνύματα για το φάρμακο - Αγώνας δρόμου από τους επιστήμονες

Κορονοϊός: Σας αφορά! Πόσοι έχουν τα συμπτώματα στην Ελλάδα – Αναλυτικοί χάρτες