ΜΕ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ Η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ

Απαγόρευση κυκλοφορίας – Μητσοτάκης στο υπουργικό: Πήραμε τα μέτρα για να συνετίσουμε τους λίγους

Γιώργος Μιχαηλίδης Γιώργος Μιχαηλίδης

Απαγόρευση κυκλοφορίας – Μητσοτάκης στο υπουργικό: Πήραμε τα μέτρα για να συνετίσουμε τους λίγους
INTIME NEWS

Κορονοϊός - Όλες οι ειδήσεις: «Νομίζω ότι αποδείξαμε όλοι έμπρακτα ότι το επιτελικό κράτος υπάρχει και λειτουργεί αποτελεσματικά προς όφελος των πολιτών» είπε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την έναρξη του υπουργικού συμβουλίου.

Στις 11 το πρωί ξεκίνησε υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, το υπουργικό συμβούλιο με αντικείμενο τα μέτρα αντιμετώπισης και τις συνέπειες του κορονοϊού Covid-19.

Ο κορονοϊός αλλάζει τα δεδομένα αλλά ευτυχώς η τεχνολογία δίνει λύσεις. Στην συνεδρίαση οι υπουργοί ενημερώνουν για την διαχείριση της πανδημίας εξ αποστάσεως.

Ο πρωθυπουργός κατά την εκκίνηση της τηλεσυνεδρίασης είπε πως «είχαμε το θάρρος να πάρουμε μέτρα πολύ γρηγορότερα από πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Μέτρα τα οποία ήταν δύσκολα και σίγουρα είχαν έναν ουσιαστικό αντίκτυπο στην οικονομική δραστηριότητα».

Παράλληλα συμπλήρωσε ότι «σκοπός μας πάντα, από την πρώτη στιγμή το είπαμε, ήταν να κερδίσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο για να δώσουμε τη δυνατότητα στα συστήματα υγείας να ανταποκριθούν όσο το δυνατόν καλύτερα σε μία επιδημία που ξέρουμε ότι, τελικά, θα επηρεάσει ένα ολοένα και αυξανόμενο ποσοστό του ελληνικού πληθυσμού».

Δείτε τις πρωτοφανείς εικόνες από το υπουργικό στην gallery που ακολουθεί:

ypourgiko-tilediaskepsi-1.jpg
01
Για πρώτη φορά στην ελληνική πολιτική ιστορία ένα υπουργικό συμβούλιο συνεδριάζει εξ αποστάσεως

H εισαγωγική τοποθέτηση του πρωθυπουργού στο υπουργικό:

«Καλή σας ημέρα στο πρώτο Υπουργικό Συμβούλιο το οποίο διεξάγεται με την υποστήριξη της σύγχρονης τεχνολογίας. Θέλω, καταρχάς, να σας ευχαριστήσω όλες και όλους για την άψογη συνεργασία κατά τη διάρκεια αυτής της διπλής κρίσης που αντιμετωπίσαμε τον τελευταίο μήνα, μετά την προηγούμενη δια ζώσης συνάντησή μας. Νομίζω ότι αποδείξαμε όλοι έμπρακτα ότι το επιτελικό κράτος υπάρχει και λειτουργεί αποτελεσματικά προς όφελος των πολιτών.

Η σημερινή μας συνεδρίαση προφανώς και είναι μονοθεματική και αφορά τον τρόπο αντιμετώπισης της επιδημίας του κορονοϊού. Θέλω να πω εισαγωγικά ότι είχαμε το θάρρος να πάρουμε μέτρα πολύ γρηγορότερα από πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Μέτρα τα οποία ήταν δύσκολα και σίγουρα είχαν έναν ουσιαστικό αντίκτυπο στην οικονομική δραστηριότητα.

Ο σκοπός μας πάντα, από την πρώτη στιγμή το είπαμε, ήταν να κερδίσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο για να δώσουμε τη δυνατότητα στα συστήματα υγείας να ανταποκριθούν όσο το δυνατόν καλύτερα σε μία επιδημία που ξέρουμε ότι, τελικά, θα επηρεάσει ένα ολοένα και αυξανόμενο ποσοστό του ελληνικού πληθυσμού. Και μέχρι στιγμής φαίνεται τουλάχιστον ότι αυτός ο χρόνος κερδίζεται, αλλά αυτό προφανώς εξαρτάται και από τη συμπεριφορά των πολιτών και από τον τρόπο με τον οποίο θα αγκαλιάσουν το μήνυμα του “Μένουμε σπίτι”.

Μέχρι στιγμής, πρέπει να αναφέρω, ότι η συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας είχε ανταποκριθεί στο μήνυμα αυτό και πριν πάρουμε τα τελικά περιοριστικά μέτρα τα οποία ανακοινώθηκαν τη Δευτέρα. Τα οποία, τα πήραμε ακριβώς για να μπορέσουμε να συνετίσουμε αυτούς τους λίγους οι οποίοι αποφάσισαν με δική τους πρωτοβουλία να μην σεβαστούν την παρότρυνσή μας. Αλλά και για να ικανοποιήσουμε τους πολλούς, οι οποίοι εκ των πραγμάτων αισθάνονται αδικημένοι όταν βλέπουν λίγους να παραβιάζουν τις κατευθύνσεις της κυβέρνησης. Τώρα, λοιπόν, αυτό έγινε και με το νόμο και όλοι είμαστε υποχρεωμένοι να συμμορφωθούμε στις οδηγίες της κυβέρνησης».

ΠΩΣ ΘΑ ΒΓΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ

Νέα μέτρα στο τραπέζι

Η κυβέρνηση στην παρούσα φάση εστιάζει σε έναν τετραπλό στόχο: α) να αντέξει το σύστημα Υγείας β) να μην διασπαρεί ο ιός εκθετικά γ) να τηρηθούν τα μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας και δ) η Οικονομία να μπορέσει τόσο να αντεπεξέλθει όσο και να μην πληγωθεί θανάσιμα για την περίοδο μετά την πανδημία.

Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Newsbomb.gr είναι πιθανόν να υιοθετηθούν και περαιτέρω μέτρα από την Πολιτεία προκειμένου να μην αυξηθούν ραγδαία τα κρούσματα στην χώρα και φτάσουν σε νούμερα μη διαχειρίσιμα. Εκτός από το ενδεχόμενο παράτασης της απαγόρευσης κυκλοφορίας και μετά την 6η Απριλίου, στο τραπέζι έχει πέσει και η απαγόρευση επιβατικών πτήσεων από και προς την χώρα μας.

2879005.jpg
01
Άδεια πόλη η Αθήνα INTIME NEWS

Ήδη οι αεροπορικές εταιρείες έχουν μειώσει την συχνότητα των πτήσεών τους αφού είχε μειωθεί ραγδαία και η επιβατική κίνηση. Την ίδια ώρα στο κάδρο προστίθεται και η απαγόρευση πτήσεων από και προς τις χώρες Ιταλία, Ισπανία, Τουρκία και Ηνωμένο Βασίλειο ενώ σύμφωνα με πληροφορίες εξετάζεται κάτι τέτοιο να ισχύσει και για τις πτήσεις από Γαλλία και Ισπανία. Στο πλαίσιο αυτό προστίθεται και η απόφαση της Aegean να αναστείλει όλες τις πτήσεις εξωτερικού από την ερχόμενη Πέμπτη έως και τις 30 Απριλίου.

Εάν προχωρήσουν οι σκέψεις στην κυβέρνηση τότε θα μιλάμε για πλήρη απομόνωση της χώρας σε μία προσπάθεια να πάψει η «εισαγωγή» κρουσμάτων από το εξωτερικό τα οποία αυξάνουν εκθετικά την διασπορά του κορονοϊού.

Παράλληλα, εξετάζεται το ενδεχόμενο επίταξης ξενοδοχείων για τη φιλοξενία ασθενών ή ακόμη και πλοίων, ενώ η κυβέρνηση εξακολουθεί να διαθέτει τη δυνατότητα να επιτάξει ιδιωτικές κλινικές και θεραπευτήρια.

Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας δήλωσε πάντως ότι ήδη είναι διαθέσιμες 685 κλίνες ΜΕΘ έναντι 565 πριν από ένα δίμηνο, ενώ οι κλίνες για την απλή νοσηλεία ασθενών με κορονοϊό ανέρχονται σε 2.158. «Και συνεχίζουμε» τόνισε ο κ. Κικίλιας. «Προστίθενται καθημερινά και άλλες» συνέχισε. «Επίσης 39 κλίνες ΜΑΦ μετατράπηκαν σε ΜΕΘ και έχουμε ήδη πάρει άλλες 107 κλίνες ΜΕΘ από τον ιδιωτικό τομέα».

Ήδη την Δευτέρα μεταφέρθηκαν στο ξενοδοχείο Stanley στην Πλατεία Καραΐσκάκη οι πρώτοι 25 επιβάτες πτήσεων οι οποίοι προέρχονταν από την Ισπανία και τις πόλεις Βαρκελώνη και Μαδρίτη αντίστοιχα. Ο ΕΟΔΥ τους εξέτασε όλους, τους κρατά σε απόσταση ασφαλείας μεταξύ τους και οι επόμενες ώρες είναι κρίσιμες για τα αποτελέσματα και την αντιμετώπισή τους, δηλαδή εάν θα νοσηλευθούν ή θα τεθούν στην υποχρεωτική 14ήμερη καραντίνα.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Σοβαρό επεισόδιο στον Έβρο:Επίθεση δουλεμπόρων με…χατζάρες σε φουσκωτό του Λιμενικού μέσα στο ποτάμι

#Mένουμε_σπίτι: 28 εύκολα πειράματα που μπορείτε να κάνετε με τα παιδιά σας (vid)

01:15

Κορονοϊός: Δεν πίστευαν στα μάτια τους - Δείτε τι εμφανίστηκε στους δρόμους (pics)

01:14

Σοκαριστικό τροχαίο για πασίγνωστο ποδοσφαιριστή - «Έσπασε» την καραντίνα (pics)

01:13

Κορονοϊός: Σταμάτησαν ποδηλάτη για έλεγχο - Δεν φαντάζεστε την αντίδρασή του (pics)

01:12

Κορονοϊός: Τρομακτική ανακάλυψη - Δείτε τι συνέβη σε ασθενείς που έγιναν καλά (pics)

01:12

Προσοχή: Αν σας έρθει αυτό το e-mail ΜΗΝ το ανοίξετε (pics)

01:11

Σοκ στην Ιταλία: Στραγγάλισε την 27χρονη σύντροφό του ενώ ήταν σε καραντίνα (pic)

01:10

Κορονοϊός: Πότε θα βγούμε από τα σπίτια μας; - Όλη η αλήθεια

01:09

Κορονοϊός: Απίστευτο - Έστειλε SMS το «6» στο 13033 - Δείτε πού πήγε τελικά (pics)

01:08

Κορονοϊός: Ανατροπή με τον «ασθενή ένα»

01:06

Κορονοϊός: Έσπασε την καραντίνα και βρήκε φρικτό θάνατο - Δείτε τι έγινε (pics)

01:06

Κορονοϊός: Μεταδίδεται και μέσω αέρος; - «Καμπανάκι» από τον Π.Ο.Υ. (pics)

01:05
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
DPG NETWORK
ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2020 Newsbomb.gr - All rights reserved