ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οι «καρεκλάτοι» στηρίζουν Παπαδήμο

Οι «καρεκλάτοι» στηρίζουν Παπαδήμο

Η κοινή πρωτοβουλία των 7 υφυπουργών-βουλευτών του ΠΑΣΟΚ καταδεικνύει τη μεγάλη απόσταση που χωρίζει το πολιτικό σύστημα με την κοινωνία.

Όλοι αυτοί αποτελούν μέρος του πολιτικού προσωπικού της καταστροφικής διακυβέρνησης της τελευταίας διετίας, ψήφισαν και στήριξαν μνημόνια, μεσοπρόθεσμα,μισθούς,συντάξεις. Έστειλαν στην ανεργία 1 εκατομμύριο ανθρώπους, με την πολιτική τους διέλυσαν επιχειρήσεις και ζωές.

"Έσωζαν" τη χώρα κάθε φορά που ψήφιζαν επώδυνα μέτρα και χαράτσια με τελικό αποτέλεσμα να τη φέρουν στο χείλος της χρεοκοπίας.

Έχοντας πετύχει όλα αυτά, έρχονται σήμερα με δημόσια παρέμβαση τους να προτείνουν λύσεις για τη διάσωση του ΠΑΣΟΚ, γενικόλογες και στρογγυλοποιημένες για να ''μην σπάσουν και κανένα αυγό'', αν και στο κεφάλι του ενός εξ΄ αυτών, έσπασε ένα αυγό μία αγανακτισμένη πολίτης.

Μπορεί για την διάσωση του ΠΑΣΟΚ να μην έχουν έτοιμη και συγκεκριμένη πρόταση, για τον εαυτό τους όμως την έχουν βρει.

Ποια;

Μα την παράταση της θητείας του κ. Λ. Παπαδήμου μέχρι τον Οκτώβριο του 2013, όπως απροκάλυπτα προτείνουν. Έτσι θα συνεχίσουν να σώζουν την Ελλάδα, όπως κάνουν εδώ και δύο χρόνια, και παράλληλα να διασώζονται και οι ίδιοι αφού αν γίνουν εκλογές οι 6 από τους 7 δεν θα εκλεγούν, όπως όλα δείχνουν.

Για όλους αυτούς οι πολίτες μπορούν να ψηφίσουν για Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ αλλά είναι ανώριμοι και επικίνδυνοι να ψηφίσουν για το ποιος θέλουν να τους κυβερνήσει. Όσοι πιστεύουν ότι η καθεστωτική νοοτροπία έχει πιάσει πάτο με αυτές τις λογικές, κάνουν λάθος.

Υπάρχει ακόμα περιθώριο. Θα μπορούσαμε να προτείνουμε ως ιδέα στους 7 υφυπουργούς του ΠΑΣΟΚ, επειδή και το 2013 θα είναι επικίνδυνες για αυτούς οι εκλογές, να θεωρηθεί ότι η χώρα βρίσκεται σε πόλεμο ( το είχε πει κάποτε και ο κ.Παπανδρέου) και να παραταθεί η θητεία της κυβέρνησης χωρίς να γίνουν εκλογές όπως προβλέπει το Σύνταγμα...

Στην πραγματικότητα, ένα ερώτημα θα μπορούσαμε να απευθύνουμε και στους 7.

Ένα ερώτημα που τα λέει όλα. Μπορούν να κυκλοφορήσουν, ελεύθερα, στο δρόμο χωρίς την προστασία των αστυνομικών τους;