ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κορονοϊός - Κικίλιας: Λάβαμε νωρίς τα μέτρα- Μέχρι στιγμής τα επιδημιολογικά δεδομένα μας δικαιώνουν

Κορονοϊός - Κικίλιας: Λάβαμε νωρίς τα μέτρα- Μέχρι στιγμής τα επιδημιολογικά δεδομένα μας δικαιώνουν

Συνέντευξη στο Euronews και την εκπομπή «Good Morning Europe» παραχώρησε ο υπουργός Υγείας της χώρας, Βασίλης Κικίλιας όπου μίλησε για τον κορονοϊό.

Όπως δήλωσε ο κ. Κικίλιας: «λάβαμε νωρίς τα μέτρα για τη διαχείριση της κρίσης του κορονοϊού και μέχρι στιγμής τα επιδημιολογικά δεδομένα μάς δικαιώνουν».

Ο υπουργός Υγείας στην συνέχει υπογράμμισε ότι: «έχουμε δρόμο ακόμα, αλλά σε κάθε περίπτωση βλέπουμε ισχυρά εθνικά συστήματα υγείας σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση να δέχονται τεράστια πίεση», σημειώνοντας παράλληλα πως «ο τρόπος που κινείται η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι υποδειγματικός».

Ο κ. Κικίλιας επεσήμανε την αύξηση των ΜΕΘ ενώ δεν παρέλειψε να αναφέρει πως η Ελλάδα κατάφερε να αυξήσει κατά πολύ τις αναγκαίες ποσότητες μέσων ατομικής προστασίας στα νοσοκομεία προκειμένου οι επαγγελματίες υγείας που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης να εφοδιαστούν καταλλήλως.

«Δεν είναι τόσο εύκολο, αλλά το κάναμε, στέλνοντας ειδικά ναυλωμένες πτήσεις στην Κίνα, για να μεταφέρουν τις αναγκαίες ποσότητες στη χώρα μας, τη στιγμή μάλιστα που όλος ο κόσμος αντιμετωπίζει ένα τεράστιο πρόβλημα πάνω στο ζήτημα αυτό» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Την ίδια στιγμή, έχουμε προσλάβει πάνω από 2.000 επαγγελματίες υγείας, είμαστε έτοιμοι να προσλάβουμε άλλους 2.000, υπερβαίνοντας τους 4.000 που θα ενισχύσουν το Εθνικό Σύστημα Υγείας» δήλωσε ο υπουργός.

Ο κ. Κικίλας αναφέρθηκε επίσης και στη διαχείριση των δομών προσφύγων και μεταναστών τονίζοντας πως «όλοι αναγνωρίζουν πως η Ελλάδα έχει να αντιμετωπίσει μια διπλή κρίση, τόσο στον Έβρο με την πίεση που δέχεται στα σύνορά της, όσο και απέναντι στον κορονοϊό. Σε όλα τα camps που υπάρχουν μετανάστες τηρούνται αυστηρά τα πρωτόκολλα από εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό, προστατεύοντας τη δημόσια Υγεία».

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί την συνέντευξη του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια:

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Σχετικές ειδήσεις