ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κορονοϊός: Το διάγγελμα Μητσοτάκη, τα μηνύματα πίσω από τις λέξεις και οι πρόωρες εκλογές

Κορονοϊός: Το διάγγελμα Μητσοτάκη, τα μηνύματα πίσω από τις λέξεις και οι πρόωρες εκλογές
ΙΝΤΙΜΕ ΝΕWS - Φωτογραφία αρχείου

Αρκετοί έσπευσαν να βγάλουν συμπεράσματα από τον απολογισμό των πεπραγμένων στο πλαίσιο της καραντίνας για τον κορωνοϊό που έκανε χθες 13/04/2020 ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στο τέταρτο διάγγελμά του προς τους Έλληνες πολίτες. - Μίλησε εμμέσως για πρόωρες εκλογές; Τι λέει η αντιπολίτευση; 

Πολλοί έσπευσαν να ερμηνεύσουν το χθεσινό τηλεοπτικό μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη, περίπου ως προαναγγελία εκλογών. Για παράδειγμα, η αξιωματική αντιπολίτευση τον κατηγόρησε ως... πολιτευτή.

Σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε: «Ο Μητσοτάκης δεν μίλησε ως ηγέτης μιας χώρας σε κρίση, αλλά ως πονηρός πολιτευτής».

Γιατί η αξιωματική αντιπολίτευση βλέπει πίσω από τις λέξεις, πρόωρες εκλογές;

Πρακτικά, οι αντίπαλοί του, κατηγορούν τον πρωθυπουργό ότι στο τηλεοπτικό του διάγγελμα φρόντισε να ανακοινώσει επιπλέον επιδόματα και βοηθήματα (βλέπε 400 ευρώ στους μακροχρόνια άνεργους) κι αυτό εκλαμβάνεται από ορισμένους ως προεκλογικός μποναμάς.

Παράλληλα, οι επικριτές του Κ. Μητσοτάκη στέκονται σε μια αποστροφή του λόγου του την οποία ερμηνεύουν ως έμμεση προαναγγελία εκλογών.

Τι είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης χθες Μεγάλη Δευτέρα στο μήνυμά του;

«Στην αρχή αυτής της περιπέτειας, ζήτησα την ισχύ της εμπιστοσύνης σας. Και μου την προσφέρατε απλόχερα. Πιστεύω ότι, με σκληρή δουλειά, σας την ανταποδίδω καθημερινά. Δεν ξεχνώ, όμως, ότι αυτή η κατάσταση δεν θα συνεχιστεί επ’ αόριστον. Μετά την κρίση, η κάθε εξουσία οφείλει να εγκαταλείπει το απυρόβλητο της ανάγκης, δυναμώνοντας την λογοδοσία. Γιατί καμία έκτακτη συνθήκη δεν μπορεί να αμφισβητεί τη δημοκρατική ευαισθησία».

Η παραπάνω αποστροφή του πρωθυπουργού επειδή έχει μέσα της την λέξη λογοδοσία ερμηνεύεται ως προσφυγή στις κάλπες.

Ποια είναι όμως η αληθεια;

Όχι, ο πρωθυπουργός δεν εννοούσε κάτι τέτοιο. Ακόμα κι αν ορισμένοι εκ των συνεργατών του, του εισηγούνται εκλογές, είναι απολύτως βέβαιον ότι δεν θα έκανε κάτι τέτοιο εν μέσω κρίσης.

Είναι αρκετά έμπειρος για να προχωρήσει σε ένα τέτοιο ατόπημα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει αφουγκραστεί τον φόβο της ελληνικής κοινωνίας για τα μέτρα περιορισμού και ήθελε με το χθεσινό του μήνυμα να διαβεβαιώσει τον λαό ότι δεν τίθεται κανένα απολύτως ζήτημα συνέχισης των περιορισμών της ελευθερίας.

Διαβεβαίωσε πως μόλις τελειώσει η κρίση της πανδημίας και του κορονοϊού θα λογοδοτεί καθημερινά στο λαό, όπως πρέπει να κάνει κάθε κυβέρνηση.

Τα σενάρια των πρόωρων εκλογών τα έχουμε επισημάνει από το Newsbomb.gr αλλά δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με το χθεσινό διάγγελμα.

Ποια είναι τα σενάρια εκλογών;

Τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών, είτε μέσα στο καλοκαίρι, είτε το ερχόμενο φθινόπωρο έχουν φουντώσει εν μέσω πανδημίας και εν μέσω της σοβαρής κρίσης με την Τουρκία. Έχουν κάποια βάση ή αποτελούν μέρος της φαντασίας των δημοσκόπων και των δημοσιογράφων; Η απάντηση είναι – όπως λέγανε οι παλιοί «εφημεριδάδες» – όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά. Στην πολιτική εξάλλου δεν υπάρχει η έννοια του τυχαίου ή του κατά λάθος.

Τούτο βέβαια δεν σημαίνει ότι το Μέγαρο Μαξίμου έχει λάβει αποφάσεις για διενέργεια εκλογών. Για την ακρίβεια κανένα κυβερνητικό στέλεχος δεν ανοίγει συζήτηση για αυτό το σενάριο. Η κινητοποίηση των εταιρειών ερευνών δείχνει όμως μια τάση ότι στο παρασκήνιο γίνονται συζητήσεις, έστω και off the record για το κατάλληλο timing που ενδεχομένως θα μπορούσαν να στηθούν κάλπες.

Eίναι άλλο πράγμα αν κάποιοι εισηγούνται εκλογές στον πρωθυπουργό κι άλλο πράγμα αν ο ίδιος εξετάζει ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή:

Κατ’ αρχάς η όποια συζήτηση για πρόωρες εκλογές προφανώς αυτή την στιγμή είναι άκαιρη, εν μέσω πανδημίας κι εφόσον δεν έχει ξεπεραστεί το μείζον υγειονομικό πρόβλημα.
Αξίζει να επισημάνουμε ότι όταν και εφόσον στηθούν κάλπες θα είναι διπλές, υπό την έννοια ότι η Νέα Δημοκρατία πρέπει πάση θυσία να «κάψει» την απλή αναλογική και να προχωρήσει σε επαναληπτικές εκλογές με το νέο ενισχυμένο εκλογικό νόμο. Τις οποίες εκλογές – όπως είναι φυσικό – επιθυμεί να κερδίσει με μεγάλη διαφορά και ισχυρή αυτοδυναμία.

ΠΟΙΑ ΑΦΗΓΗΜΑΤΑ ΕΧΕΙ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ Η ΝΔ ;

Μέχρι στιγμής η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει - κατά κοινή ομολογία - καταφέρει να κρατήσει το κύμα εισβολής στον Έβρο, μια κίνηση που εξύψωσε το ηθικό του λαού και απέδειξε ότι οι ένοπλες δυνάμεις και τα σώματα ασφαλείας του τόπου είναι αξιόμαχα.

Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη πιστώνεται ξεκάθαρα αυτή την επιχειρησιακή επιτυχία, κάτι που αποτυπώθηκε και στις έρευνες της κοινής γνώμης.

Την ίδια ώρα η κυβέρνηση πιστώνεται θετικά και το κλείσιμο των συνόρων όχι μόνο στον Έβρο αλλά και στα νησιά του Αιγαίου, αφού η αποτρεπτική πολιτική στα κύματα των μεταναστών και των υποκινούμενων εισβολέων από την Τουρκία φαίνεται να αποδίδουν.

Σε αυτή την στρατηγική ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει μαζί του την συντριπτική πλειονότητα του ελληνικού λαού.

Διαβάστε αναλυτικά:

Σενάρια πρόωρων εκλογών εν μέσω πανδημίας

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Ολα τα μηνύματα που έστειλε ο Μητσοτάκης

Ο κ. Μητσοτάκης θέλησε να στείλει το μήνυμα στους πολίτες ότι οι θυσίες τους έπιασαν τόπο και δεν υπάρχει λόγος να αισθάνονται ότι δεν υπολογίζει κανείς τις προσπάθειές τους.

«Και αυτές τις θυσίες τις κάνατε, με υψηλό αίσθημα ευθύνης» είπε στο διάγγελμά του ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε:

«Προστατεύτηκαν, έτσι, όλοι οι Έλληνες, κυρίως, όμως, οι πιο ευάλωτοι. Και κερδίσαμε πολύτιμο χρόνο, ώστε να οργανώσουμε καλύτερα το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Σας αξίζει ένα μεγάλο ευχαριστώ. Για την εμπιστοσύνη, αλλά και την πειθαρχημένη συμπεριφορά. Αποδείξαμε, ως λαός, ότι έχουμε μεγάλες εσωτερικές δυνάμεις και αντοχές. Δείξαμε τον καλύτερό μας εαυτό. Κι αν αυτό μας προσφέρει μια εύλογη ικανοποίηση, γιατί όχι και υπερηφάνεια, μας εξοπλίζει, ταυτόχρονα, με πρόσθετο κουράγιο να συνεχίσουμε τη μάχη».

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ

Προστασία στους ηλικιωμένους

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ωστόσο ότι η μάχη δεν έχει κερδηθεί εξ ολοκλήρου ακόμη: «Ο πόλεμος δεν κερδήθηκε ακόμη. Τα κρούσματα μειώνονται, όπως κι ο αριθμός των ασθενών στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Η παραμικρή επανάπαυση, ωστόσο, μπορεί εύκολα να οδηγήσει σε οδυνηρό πισωγύρισμα. Στο διάστημα που πέρασε, είχαμε, και θα έχουμε ακόμα, δυστυχώς, απώλειες.

Πολύ λιγότερες, όμως, απ’ όσες αν είχαμε ακολουθήσει άλλη πολιτική. Γι’ αυτό και θα επιμείνουμε στο δρόμο που χαράξαμε: Θα συμβουλευόμαστε πάντα τους ειδικούς. Η επιστροφή στην κανονική ζωή θα γίνει σταδιακά και σε φάσεις. Kαι μόνο όταν αυτό θα τεκμηριώνεται από επιστημονικά δεδομένα. Πάνω απ’ όλα, θα συνεχίζουμε να προστατεύουμε για καιρό τους ηλικιωμένους και όσους πάσχουν από βαριά, χρόνια νοσήματα».

Ο κ. Μητσοτάκης, λαμβάνοντας υπ’ όψιν και τις δημοσκοπήσεις -από τις οποίες προκύπτει πως η πλειονότητα των πολιτών εγκρίνει τον τρόπο με τον οποίο ενήργησε για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού- σημείωσε:

«Στην αρχή αυτής της περιπέτειας, ζήτησα την ισχύ της εμπιστοσύνης σας. Και μου την προσφέρατε απλόχερα. Πιστεύω ότι, με σκληρή δουλειά, σας την ανταποδίδω καθημερινά. Δεν ξεχνώ, όμως, ότι αυτή η κατάσταση δεν θα συνεχιστεί επ’ αόριστον. Μετά την κρίση, η κάθε εξουσία οφείλει να εγκαταλείπει το απυρόβλητο της ανάγκης, δυναμώνοντας την λογοδοσία. Γιατί καμία έκτακτη συνθήκη δεν μπορεί να αμφισβητεί τη δημοκρατική ευαισθησία».

Στήριξη του ΕΣΥ

Στη συνέχεια, αφού αναφέρθηκε στις μεγάλες ταχύτητες με τις οποίες ενήργησε η κυβέρνηση στη ψηφιακή εξέλιξη του Κράτους, τόνισε τη σημασία που έχει για την κυβέρνηση η συνέχιση της ενδυνάμωσης του ΕΣΥ:

«Ένα νέο Εθνικό Σύστημα Υγείας χτίζεται, ήδη, καθώς, σε μόλις πέντε εβδομάδες, έγιναν όσα δεν γίνονταν επί δεκαετίες. Συναντήθηκα και μίλησα με τους ανθρώπους της πρώτης γραμμής στα νοσοκομεία. Θαύμασα τις ικανότητες, την αφοσίωση και τη θέλησή τους. Και διαπίστωσα από κοντά ότι μαζί με τα κτήρια και τα τεχνικά μέσα εκσυγχρονίζονται και οι αντιλήψεις για το ρόλο και τον τρόπο λειτουργίας της δημόσιας Υγείας. Η αναμόρφωση του ΕΣΥ δεν σταματά εδώ. Αποτελεί προσωπική μου δέσμευση να προσθέσουμε αμέσως εκατοντάδες κρεβάτια ΜΕΘ, ώστε να προσεγγίσουμε γρήγορα τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.

Η πανδημία υποχωρεί. Αλλά είναι πολύ πιθανό να επιστρέψει τον επόμενο χειμώνα. Και πρέπει να μας βρει έτοιμους. Μαζί με το ΕΣΥ, ωστόσο, νέα μορφή παίρνει και το σύνολο του δημόσιου τομέα: Οι υπηρεσίες του ψηφιοποιούνται και απλώνονται για να εξυπηρετούν πιο εύκολα και πιο σύντομα τον πολίτη.

Συνταγογραφήσεις και πιστοποιητικά εκδίδονται, πλέον, ηλεκτρονικά. Το gov.gr έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας και την κάνει πιο εύκολη.

Οι υπάλληλοι εξοικειώνονται με την τεχνολογία. Ενώ, μέχρι σήμερα, σχεδόν 5 εκατομμύρια είναι οι συμμετοχές μαθητών αθροιστικά σε ψηφιακές τάξεις με τη βοήθεια δεκάδων χιλιάδων φιλότιμων εκπαιδευτικών. Πολλές επιχειρήσεις μας, αποδεικνύονται ανθεκτικές και ευέλικτες: Άλλες στρέφουν την παραγωγή τους σε προϊόντα της συγκυρίας, όπως τα αντισηπτικά. Και άλλες, συνεργάζονται μεταξύ τους για να προσφέρουν στα νοσοκομεία υλικά υψηλής τεχνολογίας, όπως μάσκες τρισδιάστατης εκτύπωσης για τους γιατρούς.

Την ίδια ώρα, Έλληνες επιστήμονες είναι παρόντες σε όλα τα διεθνή ερευνητικά προγράμματα που διεξάγονται εναντίον του ιού. Ενώ η κινητοποίηση της κοινωνίας εκφράζεται πολυδιάστατα: Με τις μεγάλες δωρεές ιδιωτών. Με τον εθελοντισμό χιλιάδων πολιτών. Αλλά και με την πειθαρχία όλων. Γιατί ο στόχος είναι κοινός».

Ευχαρίστησε τα παιδιά με τα μηχανάκια

Ο πρωθυπουργός δεν άφησε έξω από τη συνολική προσπάθεια εκείνους τους νέους και τις νέες, που αυτές τις δύσκολες ώρες εργάζονται στην πρώτη γραμμή για την προμήθεια των νοικοκυριών και για αυτό το λόγο εξήρε της προσπάθειά τους και τους ενέταξε στην ίδια κατηγορία μαζί με τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό:

«Με την υπεύθυνη στάση σας, δαμάσατε το πρώτο κύμα του κορωνοϊού. Γιατροί και νοσηλευτές, ένστολοι και Πολιτική Προστασία στάθηκαν στην πρώτη γραμμή. Και στο πλευρό τους, πολλοί άλλοι μαχητές αυτής της “νέας καθημερινότητας”: Οι υπάλληλοι των καταστημάτων τροφίμων. Τα παιδιά που μεταφέρουν έτοιμο φαγητό. Αλλά και οι εργαζόμενοι που κρατούν νύχτα-μέρα τις πόλεις μας καθαρές. Όλοι αυτοί “δίνουν ζωή στη ζωή μας”. Είναι σίγουρο πως, όταν περάσει η κρίση, θα βλέπουμε αλλιώς τους ανθρώπους που γεμίζουν τα ράφια των σούπερ μάρκετ. Θα ανησυχούμε αν το παλικάρι στο μηχανάκι δεν φοράει το κράνος του. Και θα λέμε καλημέρα στις γυναίκες και στους άντρες που θα αδειάζουν τους κάδους της γειτονιάς μας. Δεν θα είναι πια αόρατοι όπως ήταν, ίσως, για κάποιους. Πολλοί έπρεπε να βάλουν την προστατευτική μάσκα για να λάμψει από πίσω της το φωτεινό τους πρόσωπο. Είναι το πρόσωπο της προκοπής και της αλληλεγγύης. Της αυριανής Ελλάδας. Και θέλω να τους ευχαριστήσω, για μία ακόμη φορά, εκ μέρους όλων των πολιτών. Το μεγαλύτερο κέρδος μας, ωστόσο, από αυτή την πρωτόγνωρη κρίση έχει όνομα. Και λέγεται εμπιστοσύνη. Εμπιστοσύνη προς το Κράτος».

Στήριξη στους μακροχρόνια άνεργους

Όπως είπε, «η κυβέρνηση βρέθηκε απέναντι σε μία πρωτοφανή κρίση. Και αντέδρασε γρήγορα: Διαθέτει περισσότερα από 14 δισ. ευρώ για να στηριχθούν εργαζόμενοι και επιχειρήσεις. Και εξασφαλίζει ακόμη 10 δισ. ευρώ ρευστότητας και πρόσθετα ευρωπαϊκά κονδύλια. Ήδη, 750.000 εργαζόμενοι εισπράττουν την ενίσχυση των 800 ευρώ. Σχεδόν 200.000 άνεργοι πήραν παράταση στο επίδομα τους. Σε παραπάνω από 500.000 επιχειρήσεις έχουν ανασταλεί όλες οι φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις. Και 85.000 επιστήμονες δήλωσαν συμμετοχή σε προγράμματα αμειβόμενης τηλεκατάρτισης».

Ο κ. Μητσοτάκης, εκτός όλων αυτών ανακοίνωσε και μέτρα για τους μακροχρόνια ανέργους:

«Οι 155.000 μακροχρόνια άνεργοι της πατρίδας μας θα λάβουν έκτακτη οικονομική ενίσχυση 400 ευρώ. Προσοχή, όμως: Μέχρι σήμερα, θυσιάζουμε συνειδητά ένα μέρος της ευημερίας μας για να προστατεύσουμε την υγεία και την κοινωνική συνοχή. Γιατί η ύφεση το 2020 θα είναι μεγάλη. Ακόμα μεγαλύτερη, όμως, μπορεί να είναι η ανάκαμψη το 2021. Και, σε αντίθεση με το παρελθόν, σήμερα διαθέτουμε ένα μεγάλο πλεονέκτημα: ένα τεράστιο απόθεμα αξιοπιστίας και σοβαρότητας. Αυτό το εθνικό κεφάλαιο, λοιπόν, δεν επιτρέπεται να σπαταληθεί σε αλόγιστα αιτήματα και πρόχειρες παροχές. Γιατί ένας πόλεμος σε εξέλιξη απαιτεί εφεδρείες. Θα μοιραστούμε τα βάρη της κρίσης με τρόπο δίκαιο, όπως το κάνουμε μέχρι σήμερα. Για να έχουν όλοι μετά, μέρισμα από την αναπτυξιακή έκρηξη που θα ακολουθήσει».

«Αυτή είναι η πιο κρίσιμη εβδομάδα, μία πραγματικά Μεγάλη Εβδομάδα»

Ο πρωθυπουργός έστειλε επίσης μήνυμα για το πόσο σημαντικό είναι να τηρηθούν τα μέτρα το Πάσχα και να μην έχουμε έξαρση της πανδημίας. Ζήτησε από τους πολίτες να τηρήσουν με υπευθυνότητα το μέτρο αποφεύγοντας τις μετακινήσεις λέγοντας «ας μείνουμε, λοιπόν, στο σπίτι. Για να ανταμώσουμε πάλι, υγιείς και δυνατοί, όταν περάσει η τρικυμία. Μένουμε σπίτι, βγαίνουμε νικητές. Γιατί μια κλωστή χωρίζει τη νίκη απ’ την καταστροφή: Αν δεν τηρήσουμε μέχρι τέλους τις συμβουλές των ειδικών, μπορεί να διαλύσουμε όσα πετύχαμε».

Προσδιόρισε μάλιστα και το πότε θα αρχίσει να κινείται ξανά η οικονομία και η αγορά:

«Στον ορίζοντα φαίνεται η στιγμή που τα καταστήματα και τα σχολεία θα αρχίσουν να ανοίγουν με προσεκτικά βήματα. Οι μηχανές της οικονομίας να ξαναζεσταίνονται. Και οι άνθρωποι να συναντώνται και πάλι στους δρόμους, στις δουλειές, στους χώρους άθλησης. Όλα αυτά, ωστόσο, θα πρέπει να γίνουν με σύνεση. Με σχέδιο. Με τους γιατρούς πάντα να μας συμβουλεύουν. Με νέες συνήθειες. Με την ατομική υγιεινή να έχει γίνει τρόπος ζωής. Με ξεχωριστή φροντίδα για τους ηλικιωμένους μας. Και με τα τυχόν κρούσματα να εντοπίζονται και απομονώνονται αμέσως, πριν γίνουν απειλητικά».

Τα επόμενα βήματα

Η πειθαρχία ή όχι, των πολιτών στα περιοριστικά μέτρα τη Μεγάλη Εβδομάδα, θα κρίνει και το πότε θα ξεκινήσει η επιστροφή στην κανονικότητα.

Η κυβέρνηση μελετά τα επόμενα βήματα και μιλά για μια μακρόσυρτη διαδικασία.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε σχετικά:

«Όσο πιο πιστά πειθαρχούμε στα περιοριστικά μέτρα, τόσο πιο γρήγορα θα αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση, σταδιακής και μακρόσυρτης, επιστροφής στην κανονικότητα» και για αυτό ανακοίνωσε περιορισμό των μετακινήσεων ανήμερα του Πάσχα: «Δεν επιτρέπονται μετακινήσεις σε σπίτια συγγενών και φίλων για την Ανάσταση, ή την Κυριακή του Πάσχα, για να γιορτάσουμε μαζί».

Η κυβέρνηση εξετάζει μέσα στο πρώτο 15νθήμερο του Μάιου να ανοίξουν καταρχήν μικρά εμπορικά καταστήματα λιανικής με περιορισμούς ανάλογους των σούπερ μάρκετ.

Δηλαδή με συγκεκριμένο αριθμό ατόμων με βάση τα τετραγωνικά μέτρα του καταστήματος.

Ένα από τα επόμενα βήματα και η επαναλειτουργία εστιατορίων, καφέ και μπαρ, τα οποία θα διαθέτουν τραπεζοκαθίσματα σε εξωτερικό χώρο, και με περιορισμένο αριθμό πελατών.

Η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου αναφέρει ότι «το διάγγελμα» ήταν ένα μείγμα υποκρισίας, αυταρέσκειας και αλαζονείας και προσθέτει:

Κορονοϊός: Ανατροπή με τα μοριακά τεστ - Γιατί ανησυχούν οι επιστήμονες
VIRAL ΕΙΔΗΣΗ:
Κορονοϊός: Ανατροπή με τα μοριακά τεστ - Γιατί ανησυχούν οι επιστήμονες
«Ανακάλυψε τώρα την ανάγκη για ένα νέο ΕΣΥ, ο άνθρωπος που μέχρι χθες ήθελε να το αποτελειώσει για να εξυπηρετήσει τους ιδιώτες της υγείας. Μας είπε ότι έκανε σε πέντε εβδομάδες όσα δεν έγιναν σε δεκαετίες, όταν επί τέσσερα χρόνια μας λοιδορούσε ως κρατιστές που προχωρήσαμε σε 19.500 προσλήψεις για να κρατηθούν όρθια τα νοσοκομεία, και ενώ ακόμη παραμένουν παγωμένοι οι 4.000 διορισμοί που προκήρυξε ο ΣΥΡΙΖΑ και δεν έχουν ακόμη αναλάβει υπηρεσία οι μόλις 2.000 που εκτάκτως εξήγγειλε για την κρίση. Μας είπε για δήθεν παροχές σε εργαζόμενους, την ώρα που πολλές χιλιάδες βρίσκονται ήδη αντιμέτωποι με το φάσμα της ανεργίας, είναι σε αναστολή και επί ξύλου κρεμάμενοι. Και από τους οποίους βεβαίως έσπευσε να ξεκαθαρίσει ότι δεν θα ανεχτεί αύριο "αλόγιστα αιτήματα και άσκοπη σπατάλη».

«Επίσης, ξαναθυμήθηκε την αγαπημένη των κυβερνήσεων της δεξιάς, δημιουργική λογιστική, λέγοντας πως η κυβέρνησή του έχει διαθέσει 14 δισ. για τη κρίση, ενώ είναι ουραγός σε όλη την Ευρώπη με λιγότερο από 2% του ΑΕΠ σε δημοσιονομική επέκταση».

Κλείνοντας αναφέρει: «Κάθε πολίτης όμως ξέρει ότι η αλήθεια δεν έχει σχέση με όσα διαστρεβλώνει και υπόσχεται ο κ. Μητσοτάκης. Και με την αλήθεια θα πρέπει να αναμετρηθεί στηρίζοντας τη κοινωνία και την οικονομία τώρα, πριν να είναι πολύ αργά και κατρακυλήσει ο τόπος μας σε μια νέα οδυνηρή κρίση με αποκλειστικά δική του ευθύνη».

Κορονοϊός: Συγκλονίζει η επιστολή εκπαιδευτικού στον Τσιόδρα - «Μαθητές μου κοιμούνται στο πάτωμα»