ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πέτσας: Την Τρίτη στις 18:00 το διάγγελμα Μητσοτάκη για την άρση των μέτρων

Πέτσας: Την Τρίτη στις 18:00 το διάγγελμα Μητσοτάκη για την άρση των μέτρων
INTIME NEWS

Κορονοϊός - Όλες οι Ειδήσεις: Λεπτομέρειες σχετικά με τις επερχόμενες ανακοινώσεις της κυβέρνησης για άρση των μέτρων περιορισμού έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

«Σκοπός δεν ήταν να μείνουμε για πάντα κλεισμένοι στα σπίτια μας αλλά να πάρουμε τις ζωές μας πίσω», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ξεκινώντας την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Όπως χαρακτηριστικά είπε ο κ. Πέτσας «η πορεία αυτή θα γίνει με σχέδιο, σταδιακά, συγκροτημένα». Μετά τη λήξη των περιοριστικών μέτρων που ισχύουν μέχρι τις 4 Μαΐου «το συγκροτημένο σχέδιο της κυβέρνησης θα αρχίσει να ξεδιπλώνεται σε επιμέρους στοχευμένες φάσεις διαδοχικά μέσα στους μήνες Μάιο και Ιούνιο. Ο κανόνας θα είναι ότι τα στάδια άρσης των περιοριστικών μέτρων θα απέχουν χρονικά μεταξύ τους ώστε να υπάρχει η δυνατότητα να αξιολογείται συνεχώς η εξέλιξη της πανδημίας».

Αρχικά είπε θα ανοίξουν τα κομμωτήρια και οι επιχειρήσεις υγιεινής, στην συνέχεια θα ανοίξουν τα σχολεία και αμέσως μετά τα καταστήματα εστίασης.

Στην συνέχεια θα ανοίξουν οι ξενοδοχειακές μονάδες αρχικά 12μηνης διάρκειας και στην συνέχεια προς το τέλος Ιουνίου με αρχές Ιουλίου τα εποχικά τουριστικά καταλύματα όταν αποκατασταθούν και οι μεταφορές.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ακόμα ότι το διάγγελμα του πρωθυπουργού θα γίνει την Τρίτη 28/04 στις έξι το απόγευμα.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε αμέσως μετά θα εξιδικευθούν τα όσα θα πει ο πρωθυπουργός από τους αρμόδιους υπουργούς.

«Ανοικτές θα είναι και οι εκκλησίες για ατομική λατρεία από τα πρώτα βήματα αποκλιμάκωσης των περιοριστικών μέτρων, ενώ σε επόμενο στάδιο οι χώροι λατρείας θα ανοίξουν με συγκεκριμένους κανόνες και μέτρα προστασίας της λειτουργίας τους για το ποίμνιο», είπε ο κ. Πέτσας.

Για τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς είπε ότι θα γίνει το πρώτο Σάββατο μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων. Στο πλαίσιο αυτό ο Στέλιος Πέτσας απηύθυνε κάλεσμα σε πολιτικές δυνάμεις και συνδικάτα να ασπαστούν την αλλαγή της ημερομηνίας εορτασμού.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έδωσε και το χρονοδιάγραμμα για την καταβολή όλων των επιδομάτων της Α φάσης.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακοίνωσε πως «αρχίζει από σήμερα η καταβολή επιδόματος στους μακροχρόνια ανέργους. Έχουν εγγραφεί περισσότεροι από 73.000 μακροχρόνια άνεργοι. Μέχρι 3 Μαϊου θα είναι ανοιχτή η πλατφόρμα», ενώ όπως είπε «μέχρι την Πέμπτη θα καταβληθούν και τα 600 ευρώ στους επιστήμονες».

Σχετικά με τα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης προσφύγων και μεταναστών, ο κ. Πέτσας ανέφερε ότι «από την ερχόμενη εβδομάδα τίθενται σε λειτουργία τα ΑΤΜ στα ΚΥΤ ώστε να περιοριστούν οι μετακινήσεις προσφύγων και μεταναστών».

Είπε ακόμα ότι συνεχίζονται οι προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού και αυξάνονται οι μονάδες εντατικής θεραπείας αλλά και η προμήθεια υγειονομικού υλικού.

Δείτε το briefing:

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός στην Ελλάδα: Μεγάλη έρευνα της διαΝΕΟσις - Πώς ζουν οι Έλληνες στην πανδημία