ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δ. Ρέππας: Θετικά τα μηνύματα για το PSI

Δ. Ρέππας: Θετικά τα μηνύματα για το PSI

Αισιόδοξος για την αίσια έκβαση του PSI εμφανίστηκε ο Δημήτρης Ρέππας, κάνοντας λόγο για «θετικά μηνύματα» από τις τελευταίες διαπραγματεύσεις.

Σε συνέντευξή του στη ΝΕΤ, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης διευκρίνισε ότι κυβέρνηση και ομολογιούχοι συζητούν ακόμη για το ύψος των επιτοκίων και τη διάρκεια των νέων ομολόγων, προσθέτοντας ότι «όλες οι πλευρές να υπάρξει συμφωνία όσο το δυνατόν πιο γρήγορα».

Επίσης, ο κ. Ρέππας παραδέχθηκε ότι η φοροδοτική ικανότητα των πολιτών έχει εξαντληθεί και τάχθηκε υπέρ της απελευθέρωσης των επαγγελμάτων.

Σε κάθε περίπτωση, επεσήμανε ότι η μονομερής πολιτική των περιοριστικών μέτρων οδηγούν σε όλο και πιο βαθειά ύφεση, την ώρα που η χώρα χρειάζεται πολιτική με αναπτυξιακό σκέλος.

Αναφερόμενος στις δηλώσεις του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γ. Προβόπουλου, που προκάλεσαν ένταση μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων, ο κ. Ρέππας έκανε λόγο για ερμηνείες στο πλαίσιο «σκοπιμότητας και μικροκομματικής διαχείρισης των πληροφοριών», όταν η παρούσα συγκυρία στην Ελλάδα αποτελεί την κατάληψη μιας περιόδου πολλών ετών.