ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Δένδια - Πάιατ: Τα νησιά διαθέτουν υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ

Συνάντηση Δένδια - Πάιατ: Τα νησιά διαθέτουν υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ
Twitter

Συνάντηση με τον Αμερικανό Πρέσβη Τζέφρι Πάιατ είχε την Τρίτη (23/06) ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Στο επίκεντρο της συνάντησης του Αμερικανού Πρέσβη, Τζέφρι Πάιατ και του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, βρέθηκαν οι περιφερειακές εξελίξεις, καθώς και η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Λιβύη.

Την πάγια θέση των ΗΠΑ ότι τα νησιά έχουν τα ίδια κυριαρχικά δικαιώματα με την ηπειρωτική χώρα, επανέλαβε ο πρεσβευτής της χώρας στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ, έπειτα από τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια.

Επίσης ο κ. Πάιατ ανέφερε πως ήταν μια «σημαντική ευκαιρία μαζί με τον ΥΠΕΞ Νίκο Δένδια να επαναλάβουμε την υποστήριξή μας για εκεχειρία στη Λιβύη που θα οδηγήσει σε πολιτική λύση και το αίτημά μας προς τις εξωτερικές πλευρές, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας και της Τουρκίας, να σταματήσουν τις αποστολές όπλων και τζιχαντιστών που εντείνουν τη βία».

Στην συνάντηση, ο Νίκος Δένδιας ενημέρωσε τον Αμερικανό Πρέσβη για την προκλητικότητα της Τουρκίας, και ξεκαθάρισε για ακόμη μία φορά προς την Αμερικανική πλευρά ότι η Ελλάδα έχει μόνο μία επιλογή στην περίπτωση που η Άγκυρα περάσει την Κόκκινη Γραμμή.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ανείπωτη τραγωδία: Πνίγηκαν 8 παιδιά σε ποτάμι - Βούτηξαν να σώσουν φίλο τους