ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Χρυσοχοΐδης νομίζει ότι «ταράζει τα νερά»

Ο Χρυσοχοΐδης νομίζει ότι «ταράζει τα νερά»

«Ξέρω ότι ταράζω τα νερά ενός πολιτικού συστήματος που είναι πεθαμένο και επιχειρεί μέσα σε μια κλινική έκτακτης ανάγκης να σωθεί».

Αυτό νομίζει ότι κάνει ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, με το να δηλώνει ότι δεν διάβασε το μνημόνιο που σκλάβωσε τη χώρα για δεκαετίες παρότι το υπέγραψε.

Ισχυρίστηκε, ακόμα, ότι κλήθηκε να υπογράψει «με το πιστόλι στον κρόταφο» και λίγους μήνες μετά βρέθηκε στην ίδια θέση, ενώ αποκάλυψε ότι δέχθηκε πολλές φορές περιορισμό των δημοσίων επενδύσεων ώστε να επιτευχθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι.

Είπε και άλλα «χαριτωμένα» αν και εντελώς δυσνόητα ο κ. Χρυσοχοΐδης.

Σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης, για όλα φταίει το πολιτικό σύστημα.

Για το γεγονός ότι δεν διάβασε το μνημόνιο και ότι οι υπουργοί δεν συμμετέχουν στη λήψη μεγάλων αποφάσεων, φταίει το πολιτικό σύστημα.

Είπε ότι το ΠΑΣΟΚ, το κόμμα που κυβερνούσε δηλαδή (!) δεν ρωτήθηκε για το Μνημόνιο και οι παραγωγικές τάξεις δεν είχαν ενημέρωση!

Είπε επίσης ότι στις 11 Νοεμβρίου συγκλονίστηκε από τις εξελίξεις, συντελέσθηκε μια τρομερή αλλαγή εντός του και γι' αυτό τώρα ένιωσε την ανάγκη να απολογηθεί.

Ο κ. Χρυσοχοϊδης δήλωσε ότι έχει αποφασίσει να ανοίξει ένα καινούριο δρόμο στην πολιτική και μάς ...προειδοποίησε ότι δεν θα παραιτηθεί: «Εγώ δεν λιποτακτώ. Δεν επιλέγω το δρόμο της σιωπής. Δεν επιλέγω το δρόμο της λήθης. Διαλέγω το δρόμο της δράσης. Λογοδοτώ με δράση και ευθύνη», επισήμανε.

Σε ό,τι αφορά τη διακυβέρνηση της χώρας από το ΠΑΣΟΚ επανέλαβε ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ «κατέρρευσε υπό το βάρος της αποτυχίας» και πρόσθεσε: «Προσπαθώ να φανώ έντιμος και να λογοδοτήσω. Και πράγματι το αποτέλεσμα της χώρας δεν είναι θετικό».

Ζήτησε επίσης να πετάξουμε τα μεταπολιτευτικά στοιχεία, προκαλώντας ερωτηματικά, αφού κανείς δεν κατάλαβε αν αναφέρεται σε πρόσωπα ή πολιτικές.