ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κικίλιας: Δεν θα ξεφύγει η κατάσταση με τον κορονοϊό

Κικίλιας: Δεν θα ξεφύγει η κατάσταση με τον κορονοϊό

«Με προβληματίζει μια σχετική χαλάρωση που υπάρχει», τόνισε ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star το βράδυ της Πέμπτης.

«Θέλουμε να στηρίξουμε τους συμπατριώτες μας, με σεβασμό όμως στα υγειονομικά πρωτόκολλα και στον χειρισμό που αποδείχθηκε πετυχημένος», προσέθεσε ο κ. Κικίλιας.

Αναφορικά με την αντίδρασή της Πολιτείας, ο κ. Κικίλιας ανέφερε ότι είναι δυναμική και όλα κρίνονται καθημερινά.

«Μόλις κρίναμε ότι τα κρούσματα είναι αυξημένα από συγκεκριμένη χώρα κλείσαμε τα σύνορα», σημείωσε σχετικά με τα κρούσματα από τη Σερβία, εκφράζοντας παράλληλα την ελπίδα τα υγειονομικά δεδομένα «να επιτρέψουν να ξανανοίξουν τα σύνορα με τη φίλη και γείτονα Σερβία».

«Όλα αξιολογούνται καθημερινά και στην πρώτη κρίση, τον χειμώνα, αποδείξαμε ότι μπορέσαμε να ανταπεξέλθουμε» τόνισε επίσης ο Υπουργός Υγείας, ενώ σε ό,τι αφορά την προέλευση των κρουσμάτων επισήμανε:

«Η κατάσταση είναι υπό έλεγχο και σε κάθε περίπτωση δεν θα την αφήσουμε να ξεφύγει από τον έλεγχό μας. Μέχρι σήμερα είναι πιο πολλά τα κρούσματα από τις οδικές μεταφορές παρά από τις αεροπορικές επικοινωνίες. Αλλά επαναλαμβάνω ότι αυτό είναι δυναμικό».

Για τον τρόπο διασκέδασης το καλοκαίρι ανέφερε: «Το κλίμα στη χώρα μας, η ξηρασία, η θάλασσα ευνοούν να βρισκόμαστε σε εξωτερικούς χώρους. Σε εσωτερικούς χώρους, καλό είναι να ελέγχουμε τον αριθμό των ατόμων αλλά και ο συγχρωτισμός στα πανηγύρια και σε εκδηλώσεις σε συγκεκριμένο χώρο δεν ενδείκνυται. Υπάρχει τρόπος να περάσουμε τις διακοπές με ασφάλεια και πολύ ευχάριστα».

Ο Υπουργός Υγείας σημείωσε ότι αν τοπικά προκύψει το οτιδήποτε η Πολιτεία είναι έτοιμη με τις μονάδες Υγείας, με σχέδιο αεροδιακομιδών κ.ά. να ανταπροκριθεί.

«Φροντίζουμε να είμαστε όλοι σε εγρήγορση», διαβεβαίωσε.

Σχετικά με το ενδεχόμενο δεύτερου κύματος κορονοϊού τον ερχόμενο χειμώνα, ο κ. Κικίλιας ανέφερε ότι «αναγεννήσαμε το ΕΣΥ εντός κρίσης» και υπενθύμισε ότι έγιναν 5.000 προσλήψεις υγειονομικών τους προηγούμενους μήνες και υπερδιπλασιάσθηκαν οι κλίνες στις ΜΕΘ (από 563 σε 1.200 περίπου), όπως και την προμήθεια του αναγκαίου τεχνολογικού εξοπλισμού και την εκπαίδευση του προσωπικού.

«Με την ίδια και ακόμα μεγαλύτερη επιτυχία θα αντιμετωπίσουμε οτιδήποτε προκύψει. Όλοι πρέπει να συνεχίσουμε έτσι και να δρέψουμε τους καρπούς αυτής της προσπάθειας» τόνισε ο κ. Κικίλιας.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

«Βόμβα»: Δείτε σε ποιο κανάλι «κλείνει» η Ελένη Μενεγάκη