ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές στις 8 Απριλίου δρομολογεί ο Σαμαράς

Εκλογές στις 8 Απριλίου δρομολογεί ο Σαμαράς

Στη διάλυση της Βουλής στις αρχές Μαρτίου θα προσπαθήσει να οδηγήσει τις εξελίξεις η Νέα Δημοκρατία, καθώς ο Αντώνης Σαμαράς έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να αποδεχτεί παράταση του βίου της κυβέρνησης Παπαδήμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας«Τα Νέα», η ΝΔ θα δημιουργήσει προεκλογικό κλίμα τις επόμενες εβδομάδες με περιοδείες του Αντώνη Σαμαρά και κεντρικών στελεχών του κόμματος σε όλη τη χώρα.

Παράλληλα, θα προσπαθήσει να ανεβάσει τους τόνους της αντιπαράθεσης με το ΠΑΣΟΚ στο οποίο θα αποδίδει την πλήρη ευθύνη για την ύφεση στην οποία περιήλθε η χώρα με το Μνημόνιο.

Ο κ. Σαμαράς αναμένεται να επαναλαμβάνει συνεχώς σε κάθε του δημόσια δήλωση -αλλά και στις συναντήσεις με τους αρχηγούς- ότι οι εκλογές έχουν γίνει μονόδρομος και «βαλβίδα ασφαλείας» για να αποτραπεί η επερχόμενη κοινωνική έκρηξη.

Όσον αφορά το χρόνο των εκλογών, η Νέα Δημοκρατία θα επιμείνει ότι δεν θα δεχτεί να γίνουν μετά το Πάσχα, θέτοντας ως καταληκτική ημερομηνία την 8η Απριλίου, καθώς στην Συγγρού θεωρούν ότι το πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων μπορεί να έχει τελειώσει ένα μήνα πριν δηλαδή στις 5 Μαρτίου.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έχει απορρίψει το ενδεχόμενο ανασχηματισμού και διαμηνύει ότι θα δεχτεί μόνο την αντικατάσταση υπουργών λόγω των εσωκομματικών εξελίξεων στο ΠΑΣΟΚ.