ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκυλακάκης: Μεγάλες επενδύσεις στην χώρα από την απορρόφηση των 72 δισ. ευρώ

Σκυλακάκης: Μεγάλες επενδύσεις στην χώρα από την απορρόφηση των 72 δισ. ευρώ

Την πεποίθηση πως τα χρήματα που θα απορροφήσει η Ελλάδα από το Ταμείο Ανάκαμψης θα φέρουν μεγάλες επενδύσεις στην χώρα, εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης.

«Η δουλειά μας είναι εξαιρετικά δύσκολη», τόνισε ο υπουργός για τη διαχείριση των 72 δισ. ευρώ που εξασφάλισε η Ελλάδα από την τελευταία Σύνοδο Κορυφής, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Για το πώς θα διανεμηθούν τα χρήματα του ταμείου ανάκαμψης είπε: «Το πεδίο είναι ευρύ, το 30% θα πάει για σκοπούς της πράσινης Ευρώπης, που περιλαμβάνουν και την εξοικονόμηση ενέργειας, τη διαχείριση απορριμμάτων και νερού».

Για τις εισφορές, τόνισε ότι είναι πολύ σημαντικό θέμα. «Το ποιοι και πόσοι φόροι θα μειωθούν θα εξαρτηθεί από τα δημοσιονομικά δεδομένα» δήλωσε ο κ. Σκυλακάκης.

Διευκρίνισε πάντως ότι όσο υπάρχει ο κορονοϊός, είναι πιθανό να λαμβάνονται πρόσθετα μέτρα, γι αυτό θα είναι πολύ προσεχτικός στις δεσμεύσεις του και στην εισήγηση για μείωση φόρων. «Όσο περισσότερο διαρκεί η κρίση του κορονοϊού τόσο θα μειώνονται τα ταμειακά διαθέσιμα» εξήγησε.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Αλεξανδρούπολη: Φρικτό τροχαίο με 10 νεκρούς στην Εγνατία Οδό