ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πόλεμος εντυπώσεων ΠΑΣΟΚ-ΝΔ

Πόλεμος εντυπώσεων ΠΑΣΟΚ-ΝΔ

Υπόγειος πόλεμος διεξάγεται μεταξύ ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, μετά τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Λ. Παπαδήμο.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, μετά το τέλος της σύσκεψης, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Πάνος Μπεγλίτης άφησε αιχμές για την «εμμονή του Αντώνη Σαμαρά» στο ζήτημα των επικουρικών συντάξεων. Σύμφωνα με τον κ. Μπεγλίτη, η στάση του κ. Σαμαρά θα δημιουργήσει τεράστιο εμπόδιο στο επικουρικό ασφαλιστικό σύστημα, ενώ άνοιξε το δρόμο για τη μείωση και των κύριων συντάξεων, ένα ζήτημα στο οποίο ο Γιώργος Παπανδρέου διαφώνησε.

Ο κ. Μπεγλίτης υποστήριξε ότι υπάρχει σε εκκρεμότητα η απόφαση για περικοπές ύψους 625 εκατ. ευρώ. Εξ αυτών, τα 325 εκατ. ευρώ θα προέλθουν από τον τομέα της Άμυνας και ορισμένων άλλων υπουργείων. Τα υπόλοιπα 300 εκατ. ευρώ βρίσκονται στο επίκεντρο της διαπραγμάτευσης του πρωθυπουργού με τους επικεφαλής της τρόικας.

Ερωτηθείς για το από πού θα βρεθούν τα 300 εκατ. ευρώ, ο κ. Μπεγλίτης σημείωσε με νόημα: «Θα μπορούσε αυτή η ερώτηση να τεθεί στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας».

Πιθανή νέα σύσκεψη

Επίσης, ο κ. Μπεγλίτης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο νέας σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών υπό τον Λ. Παπαδήμο, αμέσως μετά το πέρας της συνάντησης με την τρόικα.

Για την ανακεφαλαιοποίηση

Όσον αφορά την ανακεφαλαιοποίηση τραπεζών, ο κ. Μπεγλίτης εξέφρασε ικανοποίηση για το μοντέλο που επελέγη, καθώς προάγει το δημόσιο συμφέρον χωρίς να θίγεται η αυτονομία του τραπεζικού συστήματος αλλά με ταυτόχρονη θέσπιση κανόνων διαφάνειας και δημόσιας εποπτείας.

Για τα εργασιακά

Αναφερόμενος στα εργασιακά, ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε στη μετενέργεια και στο 13ο και 14ο μισθό, που διατηρούνται.

Πάντως, επιβεβαίωσε ότι ο κατώτατος μισθός μειώνεται κατά 22%.