ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καρφιά Παπαδημούλη σε Κουβέλη και Μπίστη

Καρφιά Παπαδημούλη σε Κουβέλη και Μπίστη

Αιχμές κατά του Φώτη Κουβέλη άφησε ο Δημήτρης Παπαδημούλης, αναφορικά με το «όχι» της Δημοκρατικής Αριστεράς σε κοινή πορεία με το ΣΥΡΙΖΑ.

«Δυσκολεύομαι να αντιληφθώ πώς ο κ. Κουβέλης – με τον οποίο με συνδέει μια κοινή πορεία 30 ετών – εντάσσει στην ΔΗΜΑΡ τον κ. Μπίστη, έναν εκ των φανατικότερων εναπομεινάντων οπαδών του Σημιτικού εκσυγχρονισμού – και δυσκολεύεται να κάτσει στο ίδιο τραπέζι με τον Δραγασάκη, τον Παπαδημούλη, τον Τσίπρα» δήλωσε με νόημα ο κ. Παπαδημούλης, σε συνέντευξή του στο ρ/σ «Στο Κόκκινο 105,5».

Στα πλαίσια αυτά, ο κ. Παπαδημούλης έκανε λόγο για ένα «ιστορικό λάθος» της Αριστεράς να αρνείται το διάλογο, την κοινή δράση και την αναζήτηση συγκλίσεων.

Επίσης, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίστηκε αιχμηρός και με τον Νίκο Μπίστη, λέγοντας ότι «κανείς δεν το έδιωξε από τον ΣΥΝ επέλεξε ο ίδιος πριν 10 χρόνια να φύγει από τον ΣΥΝ σε μια δύσκολη στιγμή για την ανανεωτική αριστερά για να γίνει υφυπουργός των κυβερνήσεων Σημίτη».

«Δυσκολεύομαι να καταλάβω πως ένα κόμμα όπως η ΔΗΜΑΡ που αναπροσδιορίζεται στο χώρο της Αριστεράς και έχει ψηφίσει στην Βουλή τα ίδια με τον ΣΥΡΙΖΑ επιλέγει να είναι επιθετικότερο και πιο αρνητικό απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ απ' ότι απέναντι στο μνημονιακό ΠΑΣΟΚ», προσέθεσε ο κ. Παπαδημούλης.

«Μας οδηγούν σε χρεοκοπία και έξοδο από το ευρώ»

Παράλληλα, ο κ. Παπαδημούλης κάλεσε τις κοινωνικές δυνάμεις να κινητοποιηθούν και να εξαντλήσουν κάθε περιθώριο πολιτικής και κοινωνικής δράσης ώστε να μην περάσει το πακέτο μέτρων που «καρατομεί βίαια, άγρια, μισθούς και συντάξεις, επιδόματα ανεργίας και θα βυθίσει την χώρα με μαθηματική βεβαιότητα, σε άγρια φτώχεια, άγρια ύφεση, οδηγώντας τελικά γρηγορότερα σε μια ασύντακτη χρεωκοπία και έξοδο από το ευρώ με όρους που θα βολεύουν τους δανειστές μας».