ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ο Μητσοτάκης – Ποιες συμφωνίες θα υπογράψει

Στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ο Μητσοτάκης – Ποιες συμφωνίες θα υπογράψει
INTIME (Φωτογραφία αρχείου)

Σημαντικό για την περαιτέρω ανάπτυξη των ελληνοαραβικώνσχέσεων θεωρείται το ταξίδι του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Στο κυβερνητικό στρατόπεδο εκτιμάται πως με τις επαφές αυτές η Ελλάδα αναβαθμίζει τον ρόλο της προκειμένου να αποτελέσει μία «φυσική γέφυρα» μεταξύ Ευρώπης και Αραβικού Κόσμου.

Πρόκειται για το δεύτερο ταξίδι του πρωθυπουργού στην αραβική χώρα μέσα σε λίγους μήνες, καθώς η προηγούμενη ήταν τον Φεβρουάριο. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να συναντηθεί με τον ισχυρό άνδρα της χώρας, τον Διάδοχο του Θρόνου, σεΐχη Μοχάμεντ Μπιν Ζαγιέντ, ο οποίος τον περασμένο Αύγουστο συνήψε σημαντική συμφωνία για την αποκατάσταση διπλωματικών σχέσεων με το Ισραήλ.

Στο τετ α τετ που θα έχουν την Τετάρτη θα επισφραγιστεί η εμβάθυνση των σχέσεων τόσο στο οικονομικό - επενδυτικό όσο και στο γεωπολιτικό επίπεδο.

Θα υπογραφούν, ειδικότερα, Διακήρυξη Στρατηγικής Εταιρικής Σχέσης καθώς και Συμφωνία Συνεργασίας στους τομείς της εξωτερικής πολιτικής και άμυνας που θα επικυρώνουν τις κοινές απόψεις που έχουν Αθήνα και Αμπού Ντάμπι έναντι των κοινών προκλήσεων που αντιμετωπίζουν σε περιφερειακό επίπεδο.

Τον Πρωθυπουργό θα συνοδεύουν ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας και ο Υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για την Οικονομική Διπλωματία και την Εξωστρέφεια, Κώστας Φραγκογιάννης.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Μηταράκης στο Newsbomb.gr για Πολυτεχνείο: Καμία σχέση με την πραγματικότητα τα περί αυταρχισμού