ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοσκόπηση Opinion Poll: Η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ – Πώς κρίνουν οι πολίτες το lockdown

Δημοσκόπηση Opinion Poll: Η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ – Πώς κρίνουν οι πολίτες το lockdown

ΔημοσκόπησηΔιαφορά ύψους 18,7% από τον ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει η Νέα Δημοκρατία σε έρευνα της Opinion Poll που διεξήχθη για λογαριασμό της ηλεκτρονικής εφημερίδας Political.

Την ίδια ώρα, στην ερώτηση για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει το 50,4% των απαντήσεων, την ίδια ώρα που ο Αλέξης Τσίπρας λαμβάνει το 18,2%. Εντύπωση πάντως προκαλεί πως στην δεύτερη θέση (πάνω από τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ) βρίσκεται η απάντηση «κανένας εκ των δύο» με ποσοστό 26,1%.

Το 53% των συμμετεχόντων στην έρευνα δηλώνει λίγο ή καθόλου αισιόδοξο για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού, με το 45% να δηλώνει πολύ και αρκετά. Η μεγάλη πλειοψηφία των ερωτώμενων θεωρεί ότι για την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων ευθύνεται κυρίως η μη τήρηση των μέτρων από μερίδες πολιτών.

Επίσης καταγράφεται πολύ μεγάλη συμφωνία υπέρ της απόφασης επιβολής lock down. To 68% συμφωνεί με την απόφαση αυτή έναντι ενός 31%. Συντριπτικά είναι τα ποσοστά συμφωνίας ανάμεσα στους ψηφοφόρους της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ με 80,9% και 78,9% αντίστοιχα. Πλειοψηφική είναι αυτή η άποψη και στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ. Ο αντίθετο σημειώνεται ανάμεσα στους ψηφοφόρους της Ελληνικής Λύσης και του ΜΕΡΑ 25 και μάλιστα με συντριπτικά ποσοστά, 83,4% και 80% αντίστοιχα.

Δείτε την έρευνα:

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Lockdown: Κυλιόμενο «λουκέτο» μέχρι την Άνοιξη - Tα τρία μέτωπα της πανδημίας